Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ÖNLELEPLEZŐ USA

Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.
 
LAPSZEMLE A GONDOLÁBÓL

 
Az USA védelmi minisztériumának közleménye az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítséget a nemzetbiztonságba való "okos befektetésnek" nevezi, ami egyben erősíti az amerikai védelmi ipart, és munkahelyeket teremt az amerikai emberek számára.
 
Valamelyik gyakornok írhatta a közleményt.
 
A nemzetközi ügyekben profi Egyesült Államok itt ballépést követett el. Az ukrajnai háború ügyében ugyanis a sugallás az, hogy a csúnya agresszor ellen a magasztos eszmék védelmében kell harcolni. Főleg az úgynevezett „demokrácia” védelmében és exportálása érdekében.
 
Pont az USÁ-ban bukott meg a demokrácia.
 
A nagy állam ugyanis nem tudott csalás nélküli elnökválasztást lebonyolítani. Tiszta választás nélkül nincs tiszta demokrácia, sőt semmilyen demokrácia nincs. Az alvilág uralma, diktatúrája van.
 
És beütnek a súlyos melléfogások.
 
Az USA védelmi minisztériuma most egy az egyben, nyíltan elismerte, hogy kifejezetten gazdasági érdek – benne a hadiipar megerősítésének célja – áll az ukrajnai háború folytatása mögött. Még a munkahelylétesítést is említették.
 
És ami a lényeg: befektetés. Mégpedig okos.

 
Miért tudjuk mégis, hogy ebből az infantilis önleleplezésből nem lesz botrány? Mert látjuk, elszenvedjük a fősodor működését. A botrány is iparilag kialakított produktum. Ha egy politikus tiszta, logikus érvet mond, az is botránnyá fejleszthető. Ha egy minisztériumi gyakornok súlyos balgaságokat ír, agyonhallgatható.
 
A fősodor – ellentétben a minisztériumi gyakornokkal – profi.
 

Frank Zappa USA-rocker már évtizedekkel ezelőtt kimondta: „A politika a hadiipar szórakoztató üzletága.” Így hát fölvetődik: csak korrupció, vagy annál több: zsarolás erőlteti rá Brüsszelre az USA hadiiparának kiszolgálását? – ezen gondolkozhatunk.
 
Obama idejében lehallgatták az európai vezetőket.
 
Vélhető, hogy többen is zsarolhatóvá váltak. Sejthető, hogy a rendkívül buta és ártalmas politikusi döntések mögött ez bújik meg. A korrupció kevés lett volna ahhoz, hogy migránsinváziót serkentsen Európa önmaga ellen.
 
És wilkommenskultur-t hirdessen meg.
 
Ha már az USA minisztériuma beismeri, hogy a háború folytatását: napi több száz ukrán és orosz katona megölését „okos befektetésnek" tartja, akkor az elborult brüsszeli politikusoknak legalább a sleppje miért nem szól nekik, hogy hagyják abba a magasztos szempontokra való hivatkozást?
 
Mert az USA színt vallott, s ezzel nevetségessé tette őket.
 

Vélhetően azért, mert már De Gaulle is ártalmas képződménynek tekintette a brüsszeli bürokráciát, pedig akkor még nem voltak negyvenezren. A slepp nem alkalmas jó irányú történelemalakításra.
 
Így az európai uniós vezetők a szórakoztatóipar jól fizetett komédiásai.
 
Molnár Pál