Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


DR. FEJES ZSOLT DEZSŐ ORVOS EZREDES: A HARCTEREKEN KÉT HÁBORÚ DÚL

Kevés olyan hivatás van, amelynek művelői mások életének megmentését tartják legfontosabb feladatuknak. Mi orvosok, az ápolók, a mentősök mégis erre köteleztük el magunkat – fogalmazott dr. Fejes Zsolt Dezső orvos ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségügyben szolgálók idejük, energiájuk és gyakran saját egészségük, vagy akár életük kockáztatásával és feláldozásával látják el hivatásukat.
 
A vezető katonaorvos szerint a harctereken két háború dúl. Egyiket a szemben álló felek vívják egymással. Mindeközben egy sokkal ádázabb küzdelem is folyik a háttérben, az egészségügyi szakemberek állandó harca az életért, a megmaradásért és a jövőért. Ebben a háborúban nem csak a szemben álló hadsereg, de a fegyverek által okozott sebesülések, az emberi szem számára láthatatlan kórokozók és az általuk okozott fertőzések, járványok is ott állnak az ellenség oldalán.
 
A parancsnok közölte: a rájuk leselkedő veszélyek ellenére többen jelentkeznek katonaorvosnak, mert hivatásuk középpontjában az emberi élet megmentése áll.

Fotó: Demeter Péter
m.a.
(2023.11.04.)