Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A BRÜSSZELI VEZETÉS EGY GLOBALISTA ELIT MEGBÍZÁSÁT TELJESÍTI

Brüsszel nemcsak nem azt csinálja, amit a magyarok szeretnének, hanem azt sem, amit általában az európaiak. Az emberek nem akarnak migrációt, háborút, békétlenséget.
 
A brüsszeli hatalomgyakorlásról, a migrációról, Ukrajnáról és a magyar gazdaság helyzetéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című november 10-ei műsorában.

 

VÁLTOZÁS KELL BRÜSSZELBEN
 
Az Európai Uniót a béke és a jólét miatt hozták létre, azonban ezek ma nem teljesülnek. Az a vezetés, ami ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti. Az emberek nem akarnak háborút, ezért is változást kell elérni Brüsszelben.
 

ELLENEZZÜK AZ EGYÉGES MIGRÁNSPOLITIKÁT
 
Magyarország egy dolgot kér, hogy ne erőszakoljanak rá olyan politikát, amely a nyugati tagállamokat tönkre tette. Magyarország toleranciaajánlatát azonban nem fogadják el, Európában egységes migránspolitikát akarnak, amelynek olyannak kell lennie, mint Európa nyugati felében. A következő hónapoknak ez lesz a nagy küzdelme, és a jövő évi európai parlamenti választásoknak is ez lesz az egyik tétje.
 

SZÜKSÉGES AZ IDEGENRENDÉSZETI SZIGORÍTÁS
 
A magyar jogszabályokat folyamatosan meg kell vizsgálni, mert erősödik a migrációs nyomás. Ilyenkor idegenrendészeti szigorításra van szükség. Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illetik meg, a szabályokat a magyaroknak kell megalkotnia. Emiatt nyújtunk majd be új idegenrendészeti törvényt a parlamentnek.
 

AZ AMERIKAIAK BELÉPTEK A JÁTSZMÁBA, A HÁBORÚ EZÉRT TESZI TÖNKRE EURÓPÁT
 
Amit a volt német kancellár mondott, az a diplomácia világában közismert tény. Nem láttam, hogy megerősítette volna ezt a hivatalban levő német vezetés. Mi is úgy tudjuk, mindenfajta jelentésekből, hírszerzési forrásokból, hogy Isztambulban lényegében megvolt az oroszok és az ukránok között a megegyezés, amelyet az ukránok amerikai utasításra nem írtak alá. Biztos, hogy volt egy európai terv az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban, mégpedig az, hogy a konfliktust izolálni kell, ez volt a minszki megállapodás. Az amerikaiak beléptek ebbe a játszmába, s azóta egyre inkább globalizálódik a konfliktus.
A háború tönkreteszi Európát, nem támogatjuk, hogy fegyvereket küldjünk Ukrajnába.
 

UKRAJNA NEM ÜZLET TÁRGYA
 
A következő hónapok nehezek lesznek a magyar politika számára. Itt vannak azok a nehéz kérdések, amelyeket meg kell oldani. Ukrajna nem áll készen arra, hogy az uniós tagság ambíciójával tárgyalni tudjon. Az is komoly dilemma, hogy az unió több milliárd euróval tartozik hazánknak, ezt ide kell adniuk. De ezt nem kapcsolhatjuk össze az ukránok ügyével.
 

REÁLIS ESÉLY VAN A BÉREK NÖVEKEDÉSÉRE
 
Ahhoz, hogy a '24-es tervekről lehessen beszélni, sikeresen kell befejezni az évet, de rendkívül nehéz másfél hónap áll még előttünk annak ellenére is, hogy szeptember óta reálbér-növekedés van Magyarországon. 2023-ra azt vállaltuk, hogy a nyugdíjak értéke nem gyengül, a munkahelyeket megvédjük, és a kormány csökkenti az inflációt. Ezt sikerült teljesíteni. 2024-re pedig a gazdasági növekedés visszaépítését vállalja a kormány. A gazdasági növekedés pedig a bérek növekedésével fog járni, és erre reális esély van.
 

EXTRAPROFITADÓ
 
Szegény brüsszeliek, fogalmuk sincs a magyar életről. Nekünk van egy gazdaságtörténetünk, tudjuk, hogyan kell visszaépíteni a növekedést. Vannak javaslataik, amelyek találnak, de vannak, amelyek tönkreteszik a magyar családok életét. Van most vagy három, egyik az extraprofitadó kivezetése. Ellen kell állni! Ez most körülbelül kilenc hónap ügye lesz, de meg tudunk egyezni szinte minden kérdésben, de nem ezzel a vezetéssel, ezt le kell váltani, majd egy barátságosabbal.
 

Forrás: hirado.hu, MTI, magyarnemzet.hu, ma7.sk
(2023.11.10.)