Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felújított utakat adtak át Tiszaugon

November 10-én, a pénteken délután kettő órára meghirdetett útátadásra még az eső is elállt: Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László, a vármegyei közgyűlés elnöke jelenlétében vették birtokba az egyre nagyobb népességgel rendelkező Tiszaug lakói a TOP Plusz és a Magyar Falu Program támogatásával felújított utakat.

Káré Gábor, Tiszaug polgármestere elmondta, hogy a TOP Plusz és a Magyar Falu Program összesen hetvenmillió forintos támogatásával teljes hosszában megújult a Bem utca és a Kis-Tisza utca. A településvezető örömét fejezte ki afelett, hogy egyre több az újépítésű ház Tiszaugon, amely a vidékfejlesztési támogatásoknak köszönhetően 2014 óta látványos fejlődésnek indult. A faluban felújították a Közösségi Színteret és megvalósult az óvoda külső hőszigetelése és tetetőcseréje is. Ugyancsak megújult az idősek otthona és az orvosi rendelő – ez utóbbi kibővült egy fogászati szakrendelővel is – sorolta a fejlesztéseket Káré Gábor, majd hozzátette: a Lakitelek és Tiszaug között épülő kerékpárutat heteken belül birtokba vehetik a kerékpárosok, a mini bölcsőde pedig az áram bevezetése után azonnal meg tudja nyitni kapuit.
 
Rideg László, Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a vármegye valamennyi települése részesült a rendelkezésre álló pályázati forrásokból, ezzel országos szinten is kiemelkedő eredményt ért el Bács-Kiskun. Rideg László hangsúlyozta a vármegye vezetésének azon célját, hogy minden egyes települést élővé tegyenek, legyen értelme ott maradni és élni.
 
Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője szerint Tiszaug előtt nagy jövő áll – nemrégiben ő maga is lakóhelyül javasolta a települést egy ismerősének, aki vidékre tervez költözni. Kifejezte abbéli meggyőződését, hogy folytatódik a kistelepülésekre költözés növekvő tendenciája, majd felhívta a figyelmet a kormányzat, az önkormányzat és a vármegyei önkormányzat felelősségére annak tekintetében, hogy ezt a fogadókészséget erősítsék itt az Alföldön. Lezsák Sándor hangsúlyozta, hogy az elmúlt tizenkét évben a 3155 magyarországi település közül a legkisebb is fejlődött, hiszen fontos cél, hogy a vidék élhető legyen. Az országgyűlési képviselő előremutatónak nevezte, hogy míg tőlünk keletre pusztítás zajlik, nálunk utak, templomok, iskolák épülnek vagy újulnak meg.
 
Forrás: baon.hu
Fotó: Ujvári Sándor

 
(2023.11.11.)