Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


BRÜSSZEL AZ ERŐSZAKOS

Ha Brüsszel nem változtat, ha így folytatja, akkor nem lesz hova fölvenni Ukrajnát, mert az Európai Unió fáradtan, kivérezve kimúlik. A keresztény Európa, ez a valamikor ígéretes, szép világ borongva hamvad el.

A maratoni brüsszeli csúcsról jelentkezett december 15-én reggel a Magyar Rádió az Orbán-interjúval.
 
A Miniszterelnök bizonyította, nem rosszindulatú, nem rontotta el a 26-ok szomorú játékát. A feleslegesen kierőszakolt döntésük ellen távolmaradásával tiltakozott. Noha 8 órán keresztül győzködte őket, keményen. Hiába. Komoly észérveket hozott föl a készülő döntésük ellenében, és igaza van Orbánnak, ahogy igaza volt a migráció kérdésében is. Amit utólag elismernek, mert letagadhatatlan a következménye. Szerintem most is tudják a tagállamok saját nemzetük iránt elkötelezett vezetői, hogy a magyaroknál az igazság.
 
A határokon kiegyenesített kaszával érvelő gazdák – az idegen érdekek miatt tönkretettek – majd meggyőzik saját országuk behódoló vezetőit. Mondjuk meg őszintén, a háborúban vesztésre álló Ukrajnával a csatlakozási tárgyalások megkezdésének megszavazása, valóban felesleges volt, sőt dőreség.
 
A leglényegesebb kérdésnél Orbán vétózott: nem engedte át, megakadályozta azt az öngyilkos döntését a 26 tagállamnak, amely 50 milliárd euró költségvetési pénz elégetését készült megszavazni a háború folytatására.
 
A tagfelvételi tárgyalások megkezdéséről való szavazás számunkra semmilyen érdeksérelemmel nem jár. Ukrajna felvétele az EU-ba nagyon nagyon messze van. Addig százszor is megállíthatjuk a folyamatot. Még az asztal alatt a kezünk, ahogy a kártyások mondják.
 
Véleményem szerint, ha Brüsszel nem változtat, ha így folytatja, akkor nem lesz hova fölvenni Ukrajnát, mert az Európai Unió fáradtan, kivérezve kimúlik. A keresztény Európa, ez a valamikor ígéretes, szép világ borongva hamvad el.
 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. december 15-én. Balról Törőcsik Zsolt műsorvezető. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Az interjút ide kattintva tekintheti meg.

P.S.
 
Egyedül maradtam, mondta Orbán Viktor Brüsszelben. Szép egyedül, mondta Csurka István híres beszédében, az MDF országos gyűlésén, ahol figyelmeztette az akkori kormányzópártot, hogy rossz úton jár. Változtasson. Nem hallgattak rá. Sőt kizárták. Azóta a legmegveszekedettebb ellenfelei is elismerik: Csurkának igaza volt. Sokan sokszor azóta is, harminc év távlatából ma is megemlegetik a tisztán látó írót és politikust. De hol van az MDF? Egy rossz emlék csupán.
 

Papolczy Gizella