Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
ELFELEJTETT DIADALOK

Az Autentika Youtube-csatornáján indult Elfelejtett diadalok c. animációs sorozat hiánypótló vállalkozás, mert a sokszor fejünkbe vert vesztek csaták helyett a fényes, ám feledésbe merült győzelmek megismertetésére helyezi a hangsúlyt.

Az alapítvány munkatársai által készített sorozat narrátora Csőre Gábor színművész, szövegkönyvét Märle Tamás történelemtanár, az alapítvány vezetője írta. A film a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével készült együttműködésben, megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.
A Papolczy Balázs által alapított Autentika Művészeti Műhely 2020-ban kezdte meg munkáját. A jövőben is olyan kulturális tartalmakat kívánnak készíteni, amelyek könnyen elérhetőek bárki számára az online térben, és a magyar szellemi fejlődést szolgálják.  
Az öt elfeledett, de igen jelentős középkori győzelmünket bemutató, és az Autentika eddigi történelmi animációs filmjei - Trianonról, Hunyadi Jánosról, Bethlen Istvánról, Nagy Lajosról és Szent Istvánról - elérhetőek a YouTube-csatornájukon, ide kattintva.
 

 
sz.