Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ ELSŐ MAGYAR SZENT CSALÁD - SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE ÉS BOLDOG GIZELLA ÉLETE ÉS KORA

VERSENYFELHÍVÁS

VERSENYFELHÍVÁS Fővédnökök: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnök, Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője.

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Hungarikum Liget és a Lakiteleki Eötvös Iskola AZ ELSŐ MAGYAR SZENT CSALÁD SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE, BOLDOG GIZELLA ÉLETE ÉS KORA címmel csapatversenyt hirdet anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) általános iskolás (10-15 éves) és középiskolás korú (14-19 éves) fiatalok részére.
 
A vetélkedő témája: az Árpádok kora, különös tekintettel a család és a X-XIII. századi magyar történelem szentté és boldoggá avatott alakjaira.
 
Fővédnökök: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnök, Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője
 
A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait kéthetente, a Keresztény Élet 2024.február 11. és március 10. közötti számaiban olvashatják. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap.
 A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat hívják meg a 2024. április 11-13-án megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Hungarikum Ligetbe.
 
A vetélkedő legeredményesebb csapatai értékes tárgyjutalmakban részesülnek.
 
Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Nevezési díj nincs. Szeretettel várják egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait!
 
Egy –egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A csapatok – közvetlenül a Keresztény Élet Szerkesztőségéhez fordulva – tiszteletpéldányként megkaphatják a feladatlapokat tartalmazó lapszámokat. A fordulók feladatlapjai letölthetők a https://www.keresztenyelet.hu/hetilap/ , a https://www.eotvosiskola.hu és a https://nepfolakitelek.hu/ oldalakról is.
 
A felkészüléshez a szervezők a következő köteteket ajánlják:
 
Árpád-kori legendák és intelmek Ozirisz Kiadó Bp. 2004
 
István király emlékezet (szerk.:Király László Bp. 1988. Európa Könyvkiadó)
 
Magyar Zoltán: Az Árpád-kori szentek legendái Kairosz Kiadó Bp. 2010.
 
Puskely Mária: „Virágos kert vala híres Pannónia..." Példaképek a magyar múltból, X-XVII. század. Ameko Kiadó, Budapest, 1994


 
Kérik, hogy a csapatok válasszanak nevet maguknak, s a megfejtésekkel együtt küldjék el ezt is a Lakiteleki Eötvös Iskola címére: 6065 Lakitelek Kiss János u. 1.
 
Tüntessék fel az iskola (egyházközség) nevét, a csapattagok és a felnőtt segítő nevét is a válaszlapon, valamint csapatuk vagy felkészítőjük telefonos és internetes elérhetőségét!

 
További felvilágosítás kérhető a 70/931-7808-as számon Olajos Istvántól.

 
Forrás: nepfolakitelek.hu

(2024.01.20.)