Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


EGYSZERŰ EZ, MINT A POFON

Karácsony, mint első polgára Budapestnek, nem tud olyan mélyre lesüllyedni, hogy elszámoljon a köz pénzével.
 
Karácsony főpolgit megkérné Brenner Koloman, hogy adna-e számot a Lánchíd-projekt beruházására fordított közpénzek fölhasználásának mikéntjéről. Nem váratlanul, hátba támadva, hanem nyíltan, szerényen kéri, állítana már föl egy vizsgálóbizottságot szeretve tisztelt elöljáró, miután kiderült, hogy a Lánchíd fölújítását is végző cégnél házkutatást tartottak, s ennek során többszázmilliós számlagyár működtetésének gyanújába keveredett nevezett társaság, amelynek fontos embere több mint egy hónapja letartóztatásban van.
 
Még szerencse, hogy éppen rákattintottam az Egyenes beszédre, így most már tudom, hogy holmi izgága, ráadásul vidéki országgyűlési képviselő jobb, ha nem üti az orrát olyasmibe, amivel Karácsony főpolgit csak fölidegeli. Karácsony, mint első polgára Budapestnek, nem tud olyan mélyre lesüllyedni, hogy elszámoljon a köz pénzével. Nem fog vitába szállni ilyen rendkívül alacsony színvonalú marhaságokkal. Igaz, szerződésben állt nevezett céggel, az is igaz, hogy fizetett is annak, ennek ellenére állítja, semmi köze nincs az ügyhöz.
 
Így Brenner Kolomant, vagy ne adj’ Isten a budapestieket hiába érdekelné, hogy a csökkentett műszaki tartalom mellett miért fizetett jelentősen többet a lánchidi munkálatokért a Főváros. Piti 5 milliárddal legyen az akár kiadás, akár adományládikából bevétel, nem foglalkozik sem a főpolgi, sem a tanácsadói, sem a főváros valódi urai. Ez náluk elvi szempont. Elviszem. Pont. Különben is vannak fontosabb dolgok, mint a köz pénzével elszámolni, vagy a korrupció gyanút kivizsgálni. Például, hogy a június 9-i választáson Karácsony Gergely melyik pártlistát vezetheti. Hogy lehet munka nélkül a következő ciklust túlélni. A közerkölcs felejtős, kifizetődőbb a magánérdekre összpontosítani. Egyszerű ez, mint a pofon. Amit a budapestieknek naponta kioszt Karácsony.
 
Papolczy Gizella