Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


TÍZEZREK TÜNTETTEK A NÉMET NAGYVÁROSOKBAN AZ AFD ELLEN

Tízezrek vonultak a német nagyvárosok utcáira vasárnap az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali parlamenti párt és annak idegenellenes álláspontja elleni tiltakozás jeléül.

Berlinben a rendőrség közlése szerint nagyjából százezer tüntető jelent meg a Bundestag épülete előtt.
 
Münchenben a belügyi szervek legalább 80 ezer tüntetőről számolt be, míg a szervezők 250 ezerről. A vártnál jóval nagyobb tömeg miatt a rendezvényt félbe kellett szakítani. A rendőrség szerint ugyanis a nagyszámú jelenlévő miatt nem lehetett szavatolni a résztvevők biztonságát. A szervezők eredetileg 25 ezer résztvevővel számoltak.
 
Drezdában meg kellett hosszabbítani az AfD elleni felvonulás útvonalát, hogy legyen elég hely „a hatalmas mennyiségű résztvevőknek”. Ugyanez történt pénteken Hamburg városában is, ahol akkor ötvenezren vonultak utcára.
 
Kölnben a szervezők szerint 70 ezren gyűltek össze „a szélsőjobboldali erők és az AfD ellen” meghirdetett demonstráción. Saarbrücken városában csaknem 12 ezren vonultak fel „a fasizmus, populizmus és szélsőjobb ellen”. Brémában 35-40 ezerre becsülték a tüntető tömeget.
 
Frank-Walter Steinmeier német államfő köszönetet mondott a tüntetők tízezreinek a demokrácia melletti elkötelezettségükért.
 
A tüntetések pénteken azután kezdődtek, hogy a Correctiv című hírportál megírta, hogy az AfD tagjai is részt vettek egy olyan neonáci találkozón, ahol a bevándorlók, menekültek és külföldi származású német állampolgárok tömeges deportálásáról beszéltek. A jelentés Németország-szerte felháborodást keltett, politikusok, futballklub vezetői és a gazdasági élet szereplői szólaltak fel utána az AfD politikája ellen.
 
Forrás: https://www.dw.com/