Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ IDŐ AZ OROSZOK OLDALÁN VAN, MINÉL TOVÁBB TART A HÁBORÚ, ANNÁL TÖBB EMBER HAL MEG


Az uniós csúcsról, a brüsszeli háborúpártiságról, a fegyverszállítás veszélyéről, a gazdák igazáról és a kárpátaljai magyarok jogfosztásáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című február 2-ai műsorában.
 

Kulcskérdés a béke, azonban ebben nem álunk jól, mert Brüsszel háborús lázban ég. Azon kellene dolgozni, hogy a háborúnak minél előbb vége legyen, ehhez képest Brüsszelben háborús logika mentén érvelnek az uniós vezetők.
 
Nem szállítunk fegyvert és nem is adunk pénzt fegyverre. A mostani 50 milliárd eurós támogatás arra van, hogy az ukrán állam ne menjen csődbe.
 
Az idő az oroszok oldalán áll, és minél tovább tart a háború, annál több ember hal meg. Magyarország számára az a veszély fenyegetett, hogy elveszik a hazánknak járó pénzeket és odaadják Ukrajnának. A nagy országok vezetőivel sikerült megegyezni arról, hogy ez nem történhet meg.
 
Teljes félreértés, hogy az ukránok értünk harcolnak, illetve azok a felvetések, hogy, ha az ukránok nem állítják meg az oroszokat, azok bemasíroznak Berlinbe.
A nyugati tagállamok háborúpártiak, és ezen nem is tudunk változtatni. A német sajtó világháborús hangulatban működik. Béke akkor lesz, ha Brüsszelben változás lesz.
 
Hogy mennyire érvényesül az Egyesült Államok akarata, érvrendszere a brüsszeli döntésekben, arról ma senki nem tud biztosat mondani, én is csak megfigyelőként tud véleményt alkotni.
 
Az uniós tagországok közül egyesek erősebb, mások lazább kapcsolatokat ápolnak az Egyesült Államokkal. Itt gyakran összekeverednek az európai és az amerikai szempontok, és jellemzően azok az országok követelik hangosabban Ukrajna támogatását, amelyeket Washington erősebben tud befolyásolni.
 
A nyugati szlengben demokráciadeficitnek hívják, ha túl nagy lesz a távolság, a választók és a megválasztott vezetők között, ilyen esetekben politikai változás következik be, vagyis az emberek elzavarják a vezetőket.
Ez be fog következni júniusban az európai parlamenti választáson, amelyben a magyaroknak is lesz módjuk közreműködni.
 
Brüsszelben főleg spanyol gazdákkal találkoztam, ugyanaz a problémájuk, mint a magyar gazdálkodóknak. Brüsszel olyan szabályokat hoz, amelyek a termelés költségeit a gazdák oldalán felfelé nyomják. De közben megengedik, hogy olyan országokból hozzanak be termékeket az unió területére, ahol ezek az előírások nem érvényesek. A gazdák erre azt mondják, tönkre „tesztek bennünket!” Meg kell változtatnia szabályokat, nem szabad beengedni az ukrán mezőgazdasági termékeket az unió területére.
 
Nem érdekel azok véleménye Ukrajnában, akik azt mondják, a magyar külügyminiszter vagy én oroszpárti vagyok. Egy ezeréves államról ne mondják meg a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk. (...) A magyar kormány a magyarok érdekeit képviseli, csinál egy politikát az ukránokkal, az oroszokkal, Amerikával meg Brüsszellel szemben is.
 
Jogfosztásban él 150 ezer magyar Kárpátalján 2015 óta, most azt ígérgetik, hogy visszaállítják az akkor elvett jogokat. Erre most talán több esély van a csúcs után.
 
Forrás: hirado.hu, mti.hu, magyarnemzet.hu, infostrat.hu