Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


KÖVEK REPÜLTEK – MIGRÁNSLÁZADÁS RÓMA MELLETT

Migránsok lázadtak fel egy Róma melletti táborban, ahol olyan illegális bevándorlókat tartanak fogva, akiket kiutasítanak az országból. A zendülőket a rendőrök csak könnygázzal tudták visszaszorítani. Tizennégy migránst letartóztattak, amiért rátámadtak a kiutasítási központ személyzetére.
 
Kövek repültek a kiutasítási központ magas fala mögül. A kiérkező rendőröket dobálták a bent lévő illegális bevándorlók úgy, hogy megbontották a falakat.
 
A migránslázadás azután tört ki, hogy egy 22 éves Guineából származó férfi öngyilkos lett. Társai szerint elkeseredett, amiért táborba került és kiutasítás várt rá, holott korábban azt remélte, hogy Olaszországban munkát talál, amiből el tudja tartani az Afrikában hagyott családját.
 
A bentlakók matracokat égettek, biztonsági kamerákat rongáltak, felgyújtottak egy rendőrautót és megpróbáltak kitörni a szigorúan őrzött táborból. Az összecsapásban három rendőr megsebesült. A migránslázadást a rendőrök csak könnygázzal tudták visszaszorítani, tizennégy migránst letartóztattak.

​Közben az olasz rendőrség letartóztatott hét egyiptomi fiatalt, köztük két kiskorút, akik korábban migránsként érkeztek Olaszországba és január végén a szicíliai Cataniában egy nyilvános illemhelyen megerőszakoltak egy 13 éves lányt.
 
La Stampa, ilcorrieredellacitta.it
(2024.02.06.)