Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


UTCÁRA VONULTAK A MAGYAR GAZDÁK, HOGY TÜNTESSENEK BRÜSSZEL ELLEN

Nem engedjük, hogy mészárszékre vigyék a magyar vidéket

EGY KILÓ SEM KELL AZ UKRÁN TERMÉKEKBŐL! Több ezer magyar gazda vonult autóval és traktorral a záhonyi magyar–ukrán határátkelőhöz. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében tiltakoznak a piacot tönkretevő ukrán gabonadömping és az ezzel kapcsolatos brüsszeli döntés ellen.

Az Európai Bizottság újabb egy évvel meghosszabbítaná az ukrán termékek korlátlan importját. A Magosz és a NAK ezt határozottan elutasítja, és minden eszközzel fellép Brüsszel romboló intézkedésével szemben.


Jakab István a Magosz elnöke emlékeztette a tiltakozókat, hogy
2005-ben a magyar gazdák emelték fel először Európában a hangjukat, és Budapestre vonultunk tiltakozni, már akkor jeleztük, hogy össze kell fogni az unió gazdáinak.
Akkor Nyugat-Európa gazdag parasztjai csak mosolyogtak rajtunk. Most ők vonulnak a nyugati fővárosokba, mi pedig a brüsszeli döntések miatt ide, a záhonyi határhoz. Azért, mert a globalisták döntöttek a szomszédos ország tönkretételéről, azért, hogy majd azon ország romjaink tudjanak építkezni akkor, amikor már minket is tönkretettek.

 
Győrffy Balázs, a NAK elnöke így beszélt a magyar gazdálkodókhoz.
A nyugati gazdák halmozottan hátrányos helyzetűek, mert a sok brüsszeli őrültséget még a saját kormányuk is támogatja. Az ukrán termékek behozatalának betiltása jó, de nem elég, mert kellenek a korábbi európai piacaink. Az ukrán mezőgazdasági termékeknek eddig is meg volt a piacuk. Vigyék oda, nekünk nem kell belőle egy kiló sem!
Velünk minden szabályt betartatnak, jó lenne, ha Brüsszelben végre a józanész szabályai győznének. A Bizottságban még nem is az ukrán kistermelők érdekeit képviselik, hanem az Ukrajnában működő multinacionális cégekét.

 
Süle Kata a Magosz és a kamara alelnöke szerint a
magyar gazdatársadalom példaértékű Európában. Nem tűrjük el, hogy a brüsszeli bürokraták, az NGO-k, a zöld szervezetek tönkre tegyenek minket. Nem azért ülnek ott, hogy nekünk jobb legyen, hanem, hogy a saját előjogaikat bővítsék. Beszélhetnek nekünk onnan a fenntarthatóságról, a zöld propagandáról; mi tudjuk, mi a fenntarthatóság, mi határozza meg hazánk agráriumának jövőjét, és mi megállítjuk itt a határnál azt, ami gazdák megélhetését és a társadalom egészségét veszélyezteti.

Óriási kihívásokkal szembesül most a gazdatársadalom egész Európában. Az ukrán gabonaimport, a Green Deal vagy éppen a termelők hibáztatása a klímaváltozásért – csak néhány eszköz, amivel teljesen átrajzolnák a kontinensünk élelmiszer-ellátását. Ezekkel szemben csak érdemi együttműködésben, lehet fellépni  - figyelmeztette a Magosz az európai gazdálkodókat.
 
Forrás: metropol.hu, Győrffy Balázs közösségi oldala
(2024.02.09.)