Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Megtartotta első alkalmát a Bárczi Gusztáv Kollégium

Február 23-25-i hétvégén megrendezésre került a Hungarikum Ligetben a Bárczi Gusztáv Kollégium I. tematikus hétvégéje, gyógypedagógia témakörben. A magyar parasport napjához kapcsolódóan első sorban e tematikára épült ez az első alkalom

A megnyitón Szekeres Pár többszörös olimpiai és paralimpiai bajnok vívó mesélt a könyvéről, életéről, és a fogyatékosság helyzetéről.

Másnap Sárai Ritával, a táncossal, a Gördülő Alapítvány alapítójával ismerkedhettek a hallgatók. A tanulságos élettörténetet és tapasztalatokat mindenki nagy érdeklődéssel hallgatta, majd ezt követően Rita egy közös táncra is meginvitált mindenkit.

A könnyedebb beszélgetések után a Dr. Papp Gabriella, az ELTE Bárczi Gusztán Karának dékánja tartotta meg az első szakmai előadást.

A szombat délután a terepmunkáé volt a főszerep. Izgalmas tárlatvezetést kaptak az érdeklődők a Ligetszépe Gyógyászatban Kalics Gabriella vezetésével. A kollégisták megismerkedhettek különféle terápiákkal, kezelésekkel, ezek hatásaival és tanulhattak a személyes tapasztalatokból.

Az este megint csak egy könnyedebb, de rendkívül izgalmas programmal telt, az Esőember című film megtekintését annak elemzése követte, Nagy Dóra filmkritikus, doktorandusz hallgató moderálásával.

A vasárnapi plenáris előadás első vendége Bozsik Péter futball szakértő, egykori szövetségi kapitány, televíziós szakkommentátor volt. Megismerhettük édesapja, Bozsik József beszámolói révén az aranycsapat kulisszatitkait, illetve számtalan eddig talán még nem is hallott izgalmas történeteket mesélt.

A délelőtti program zárást Nyitrai Zsolt „Hajrá Magyarok” című előadása biztosította. Előadásában a sporttámogatásának a fontosságáról beszélt, illetve számos hasznos sporttal és a sporthoz kapcsolódó témákról szóló kiadvánnyal is megajándékozta a hallgatóságot.

Legtöbben élményekkel tele és hasznos tapasztalatokkal távoztak a vasárnapi ebéd elfogyasztása után.

Folytatás május 10-én!

Forrás: nepfolakitelek.hu
(2024-03.05.)