Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


HUNGARIKUM KOLLÉGIUM 1. ALKALOM - BESZÁMOLÓ

A vasárnapi plenáris előadás első vendége Bozsik Péter, egykori szövetségi kapitány volt, aki édesapja Bozsik József – az egykori Aranycsapat tagjának életéről beszélgetett Lezsák Sándorral.

A lakiteleki Hungarikum Ligetben 2024. február 23-25. között zajlott le a Hungarikum Kollégium első alkalma.

A pénteki nyitónapon Olajos István, a Lakiteleki Eötvös Lóránd Általános Iskola igazgatója által tartott előadásban ismerhették meg Lakitelek helytörténetét.

Szombat délelőtt a résztvevők megismerkedtek az Értékfeltáró Kollégiumok világával Hágen Ádám, a Lakiteleki Népfőiskola munkatársának előadásában. Czinege Edit, a Lakiteleki Értéktár vezetőjének bemutatta  Lakitelek helyi értékeit.

A délutáni szekciót dr. Horváth Zsolt, volt országgyűlési képviselő, jogász, a Hungarikum törvény egyik megalkotója, a Hungarikum Bizottság értéktár koordinációs megbízottja nyitotta, az értékek gyűjtéséről szóló előadásával.

Őt Antal Andrea, a Hungarikum Főosztály vezetője követte, aki a hungarikummá válás feltételeiről és a Hungarikum törvényről beszélt, illetve bemutatta a Hungarikum Főosztály kiadványait, amelyekből minden réésztvevő kapott egy ajándékcsomagot is.

A vasárnapi plenáris előadás első vendége Bozsik Péter, egykori szövetségi kapitány volt, aki édesapja Bozsik József – az egykori Aranycsapat tagjának életéről beszélgetett Lezsák Sándorral.

A délelőtt zárása Nyitrai Zsolt - Hajrá Magyarok című előadása volt.

A Hungarikum Kollégium résztvevői feltehették kérdéseiket az előadóknak, és nagyon sok információval gazdagodhattak a hétvége folyamán. A hallgatók a következő alkalmat várva köszöntek el egymástól.

Fotó: Magyar Péter
Forrás: nepfolakitelek.hu
(2024.03.07.)