Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ÚJ VÁROSRÉSZ ÉPÜL RÁKOSRENDEZŐN

Ötmilliárd euróból új városrész épül a Rákosrendező vasútállomás körzetében. Szíjjártó Péter külügyminiszter és az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi minisztere március 13-án tájékoztatta a sajtót a megállapodást követően.
 
Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek közötti kereskedelmi forgalom értéke már meghaladta az évi egymilliárd dollárt, és a hazai cégek is egyre aktívabbak a közel-keleti országban az élelmiszeripar, az informatika és a digitális iparágak területén.
Mindkét ország a nukleáris energiát használja és gazdasági döntéseit a realitás talaján állva hozza meg.
Két olyan ország, amely nem fogad el nyomásgyakorlást kívülről sem a politikai, sem pedig a gazdasági döntéshozatala tekintetében, és nem is gyakorol nyomást másokra. Két olyan ország, amely érzékeny a szuverenitására, ki is áll a szuverenitásáért, és csakis a saját szemszögén keresztül hajlandó figyelni a világ dolgait.

Ez a hatalmas városfejlesztési projekt új lendületet ad nem csak a két ország együttműködésének, de Budapest fejlődésének is, hiszen nem csupán új, modern városnegyed épül, hanem komplex turisztikai, gazdasági, üzleti és sportfunkciókkal rendelkező nagy városfejlesztési beruházás történik. Ez a nagyberuházás új minőséget ad Budapest és az ország életének is, a főváros felkerül arra a globális térképre, amelyen a hasonlóan nagy léptékű fejlesztéseket végrehajtó városok szerepelnek.
 
Táni bin Ahmed al-Zejudi, az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi minisztere szerint az új városrész a két ország együttműködésének ékköve lesz.
 
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Száni bin Ahmed az-Zejudi, az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi államminisztere, miután együttműködési megállapodást írtak alá a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. március 13-án. MTI/Hegedüs Róbert
Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala
(2024.03.13.)