Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


RONGYOS GÁRDA TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKON) szervezésében március 6-8. között Lakiteleken a Hungarikum Ligetben került sor a Rongyos Gárda történetét bemutató tudományos konferenciára.

A 23 egyetemista, illetve doktorandusz előadó hét magyarországi és két határon túli felsőoktatási intézmény majd’ egy tucat képzéséről jelentkezett. A témában elkészített tanulmányuk értékelését és az azt bemutató előadásukat szakmai zsűri értékelte, Dr. Szakály Sándor történész professzor elnökletével.
 
A konferencia egyben megmérettetés is volt, amelyen a legjobban szereplő résztvevők (1 díj: Juhász Zoltán András ELTE, 2. díj: Szabó Róbert ELTE és 3. díj: Paronai-Trepák Erika NKE) pénzjutalomban és Sopronba szervezett kirándulási lehetőségben részesültek. A konferencia idejére valamennyi résztvevő a Népfőiskola Alapítvány vendégszeretetét élvezhette, amelynek vonzerejét mutatja, hogy többen házastársukkal, kisgyermekükkel együtt érkeztek. A Lakitelek Népfőiskola konferencia sorozatának következő témája Horthy István életútja lesz.
 
Fotón:
felül: a konferencia plakátja
alul: Szakály Sándor történész professzor és Lezsák Sándor a Lakitelek Alapítvány és Népfőiskola alapítója, a kuratórium elnöke
 
Forrás: lezsaksandor.hu
(2024.03.13.)