Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A szabadságharc hőseire emlékeztek Lakiteleken

Csütörtökön délután emlékeztek meg a lakitelekiek az 1848-as forradalomról a Templom téri Petőfi-szobornál. Az ünnepségen beszédet mondott Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és átadták a községi kitüntető díjakat azoknak a lakitelekieknek, akik értékes munkát végeznek a településért.

Madari Róbert, Lakitelek polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: ezen a megemlékezésen a település közösségét is ünneplik, amely mindig tiszteli a hagyományokat és képes az emlékezésre és a megemlékezésre. „A kitüntetések átadásával olyan embereknek mondunk köszönetet, akik példaértékűen végzik a munkájukat és hozzájárulnak ahhoz, hogy Lakiteleken élni egyre jobb legyen” - mondta Madari Róbert.
 
Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet új tagjainak eskütétele után megemlékezett a kétszáz éve Kecskeméten született Muraközy Jánosról. Az ügyvéd, festőművész és politikus a szabadságharc oldalán küzdő gerillacsapat kapitánya volt, a bukás után emigrációba kényszerült.
 
A Nemzeti dal világszerte elismerten az egyik legnagyobb hatású lázító, tömegeket mozgósító vers - jelentette ki Lezsák Sándor. „A szó veszélyes fegyver tehát” - folytatta gondolatait az országgyűlési képviselő, utalva Európa mai vezetőinek felelőtlen kijelentéseire is, amelyek végső soron a migránskrízishez és ellenségképek képzéséhez vezettek. Ebben a baljóslatú Európában úgy kell kormányozni Magyarországot, hogy mindig a magyar emberek érdeke legyen az elsődleges - zárta beszédét a honatya.
 
Fotó: Ujvári Sándor

szerk.

(2024.03.15.)