Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


PUTYIN TÖRTÉNELMI VÁLASZTÁSI GYŐZELME

Egy erős, független, szuverén Oroszországról álmodtam – mondta az orosz elnök vasárnap este a hallgatóságnak, és reményét fejezte ki, hogy a szavazás eredménye lehetővé teszi, hogy a néppel együtt elérjék ezeket a célokat.
 
Vlagyimir Putyin a szavazatok 87,32 százalékát szerezte meg az orosz elnökválasztáson, közölte a Központi Választási Bizottság a szavazatok 99,65 százalékos feldolgozottságánál.

 
Putyin győzelmi beszédének legfontosabb mondatai:
 
Egy erős, független, szuverén Oroszországról álmodtam, és remélem, hogy a szavazás eredménye lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy az orosz néppel együtt elérjük ezeket a célokat.
 
Oroszország polgárai felfogták, milyen drámai helyzetben van az ország, és megértették, hogy sok múlik rajtuk. Sokan mentek el szavazni, mert szó szerint fegyverrel a kezünkben kell megvédenünk polgáraink, népünk érdekeit, hogy megteremtsük az Oroszországi Föderáció, hazánk teljes értékű, szuverén, biztonságos fejlődésének jövőjét.
 
Rengeteg feladat áll előttünk. És ha egységesek vagyunk, senki sem tud megfélemlíteni vagy elnyomni minket. Ez korábban sem sikerült senkinek, ez most sem történt meg, és a jövőben sem fog megtörténni. Hatalmas fejlesztési programunk van, és az emberek a szívükben érezték ezt, és azért jöttek, hogy megteremtsék a feltételeket a haza fejlődéséhez és megerősödéséhez… a választási eredmények garanciát jelentenek arra, hogy ezeket a feladatokat teljesíteni fogják, a célokat elérik.
 
Hogy megvédjem a népet a határon átnyúló ukrán csapásoktól, Oroszország kénytelen lesz pufferzónát létrehozni a Kijev által ellenőrzött területeken. Az orosz erők olyan biztonsági övezetet hoznának létre, amelyet az ellenfélnek meglehetősen nehéz lenne legyőznie a főként külföldi eredetű fegyvereivel.
 
Moszkva mindig is a béketárgyalások mellett volt, amennyiben az ellenfelek komolyan gondolják a jószomszédi viszony hosszú távú megteremtését, és nem csak azért tárgyalna, mert az ellenfélnek elfogyott a lőszere. Oroszország kész különböző forgatókönyveket megfontolni, feltéve, hogy azok összhangban vannak a nemzeti érdekekkel. Mivel azonban Kijev kizárta a tárgyalásokat a jelenlegi moszkvai vezetéssel, és Volodimir Zelenszkij elnöknek esze ágában sincs választásokat tartani, aprólékos kutatómunkára lesz szükség ahhoz, hogy egyáltalán kitaláljuk, kivel lehet ott tárgyalni.
 
A modern világban bármi lehetséges, még egy NATO és Oroszország közötti közvetlen konfrontáció is. Ami egy lépéssel elmaradna egy teljes körű harmadik világháborútól. Nem hiszem, hogy ez a nyugati vezetőket érdekelné.  Moszkva jól tudja, hogy az Egyesült Államok vezette katonai blokk csapatokat akar telepíteni Ukrajnába. A NATO-államok önkéntes harcosai rendkívül zord kilátásokkal néznek szembe, mondván, ebben semmi jó nincs, elsősorban nekik, mert ott halnak meg, méghozzá nagy számban.
 
Forrás: iz.ru
(2024.03.18.)