Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ESKÜM SZENTESÍTI HAZÁMHOZ FŰZŐDŐ HŰSÉGEMET

Részletek az ünnepi beszédből:
 
Minden cselekedetemmel azt az egységet szeretném kifejezni, hogy mi, magyarok, több mint ezeréves történelemmel bíró büszke európai és a jogot minden eszközzel érvényesíteni szándékozó nép vagyunk, és mindezt meggyőződésből, érzelmektől vezérelve, humorral átszőve képesek vagyunk megtenni.
 
A hazát, a nemzetet szolgálni a legnagyobb megtiszteltetésnek tartom. Esküm szentesíti hazámhoz fűződő hűségemet és elkötelezettségemet, amellyel a jogállamiság garanciáját nyújtó alaptörvény érvényesülése iránt mindig is kiálltam. Elnökként mindenkor a magyar emberek méltóságának védelmezője kívánok lenni, az elmúlt több mint 30 év lehetővé tette, hogy elődeim kikövezzék az utat, amin járnom lehet, a jó példákat követni fogom, de igyekszem hozzátenni magam utcaköveit.
 
Feleségemmel, Zsuzsannával mindig azok mellett leszünk, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A rászorulók, az elesettek, az önhibájukon kívül bajba jutottak, az idős, beteg és magányos honfitársaink mindig számíthatnak rám.
 
Mi magyarként forrtunk össze Európa sorsával, sajátságainkkal gazdagítva azt.
Mindaddig tudjuk erősíteni a kontinenst, amíg ezt magyarként tehetjük.
 
Hogy Európa tagadás lesz, vagy ígéret, múlt vagy jelen, azt 27 tagállam polgárai döntik el. Ennek a döntésnek csak egy huszonhetedéért tudunk felelősséget vállalni.
 
A megmaradás nemzeteként, annyi balszerencse közt, annyi viszály után megharcolt örökségként tekintünk oszthatatlan szuverenitásunkra.
 
Deákkal szólva, az első, és legszentebb kötelességünk minden erőnket, minden tehetségünket arra fordítani, hogy Magyarország magyar ország maradjon.
 
Családjaink békéje és országunk stabilitása rajtunk áll. Köztársasági elnökként minden cselekedeteimmel azért fogok dolgozni, hogy mi, magyarok, örökségünkhöz hűen, büszkék lehessünk majd történelmünk előttünk álló, 21. századi fejezeteire is. Eskümhöz és meggyőződésemhez hűen, az alaptörvény által számomra biztosított keretben, minden tudásommal és erőmmel szolgálni fogom hazámat és nemzetemet.
 
 
Fotó forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala
 
Forrás: M1 Youtube- csatorna, MTI
(2024.03.10.)