Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


EGY NAP, KÉT TALÁLKOZÓ

Petr Fiala cseh kormányfő február 17-én, kedden a Liechtenstein-palotában fogadta Robert Fico szlovák, Donald Tusk lengyel és Orbán Viktor magyar kormányfőt.
 
Orbán Viktor kijelentette: nem küldünk fegyvert Ukrajnába, se katonával, se katona nélkül, viszont humanitárius segítséget nyújtunk, és befogadjuk az ukrán menekülteket.
 
A visegrádi országok kormányfőinek találkozóját követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán tájékoztatott:
V4-nek történelmi érdemei vannak, s ha elnézem az aktuális európai folyamatokat, nagy szükség is lesz a szoros közép-európai együttműködésre egy sor veszélyes brüsszeli döntés megakadályozása érdekében.
Csak együtt akadályozhatjuk meg az illegális migránsok kötelező szétosztását, a gazdáinkat tönkretevő silány ukrán gabona beáramlását, a versenyképességünket tönkretenni képes adóemeléseket kikényszeríteni akaró adóharmonizációt és a nukleáris energia ideológiai alapú diszkriminálását.
Persze, másként ítéljük meg az ukrajnai háborúra adott európai válaszstratégiát és a béke kérdését, de mi ezzel együtt készen állunk az együttműködés folytatására azokon a területeken, amelyeken nemzeti érdekeink egybeesnek.
 
 
Csehország két korábbi államfőjével is találkozott Orbán Viktor Prágában. A prágai V4 kormányfői csúcstalálkozó után Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott Milos Zeman majd Václav Klaus korábbi köztársasági elnökkel; előbbi találkozóhoz Robert Fico szlovák miniszterelnök is csatlakozott A kötetlen beszélgetéseken a magyar-cseh politikai és kulturális kapcsolatokat méltatták, és felidézték az egymás országaihoz fűződő személyes élményeiket is.
 
Fotón balra:   Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Milos Zeman korábbi cseh államfő (b) találkozója a prágai V4 kormányfői csúcstalálkozó után 2024. február 27-én. Jobbról Robert Fico szlovák miniszterelnök. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
Fotón jobbra: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Václav Klaus korábbi cseh államfő találkozója a prágai V4 kormányfői csúcstalálkozó után 2024. február 27-én.
 
Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala, ma7.sk, MTI