Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SEBAJ TOBIAS


Skal!
Mondják a svédek a pohár megemelésekor, mi magyarok meg azt, hogy egészségedre!
 
A skal, fonetikusan szkól, azt jelenti, hogy koponya. S ezek a nagyon európai palik, amikor azt mondják, hogy skal, arra emlékeznek, milyen vagányok is voltak őseik, a vikingek, akik, ha győztek, ellenségeik levágott, borral teli töltött koponyájával koccintottak.
 
Micsoda lelki különbség van aközött, hogy egészségedre kívánom a közösen fogyasztott italt, vagy hogy holtában meggyalázom az ellenségem!
 
Na, most ez a Tobias Billström, a svéd külügyminiszter, aki a legkevésbé sem emlékeztet a viking ősökre, azt reméli, hogy Magyarország a lehető leghamarabb ratifikálja Svédország NATO tagságát.
 
Sebaj Tobias!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök sem gondolja nagyon másként, mindazonáltal fájlalja, hogy nem éppen rózsás a két ország közötti kapcsolat, s ezt javítandó magyarországi látogatásra hívta meg a svéd miniszterelnököt, Ulf Kristerssont (van-e ki e nevet nem ismeri?). A fickó még csak nem is válaszolt a meghívásra, csak üzent Tobiáson keresztül. Többek között emiatt a bunkóság miatt van a Fidesz parlamenti frakciójából többeknek tele a hócipője a fennhéjázó svéd politikai elittel, a hosszú évek óta tartó szemétkedéseiket most hagyjuk.
 
Azon kívül, nem értem, mire vágnak annyira föl, mert például a szignifikáns lelki különbség, ami kirajzolódik a magyar és svéd koccintási szokás között, nem ad nekik sok okot büszkeségre, de mondjuk elviselhető. Ami elviselhetetlen, hogy némi ital elfogyasztása után kibukik belőlük a részeg, macsó favágó. Pedig állítólag diplomaták lennének.
 
Papolczy Gizella

(2024.0125.)