Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


HAZUDOTT AZ ENSZ JELENTÉSTEVŐJE

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala Genfben közzétett jelentése szerint Kijev lényegesen javította az EU nyelveit használó kisebbségek nyelvi jogait. A jelentéstevő hazudott, mert az ukrán vezetés nem adta vissza azokat a jogokat, amelyekkel már rendelkeztek a kárpátaljai magyarok.

„Az ukrán Legfelsőbb Tanács által a nemzeti kisebbségekről elfogadott törvény hátrányosan különbözteti meg azokat, akik olyan nyelveket beszélnek, amelyek nem hivatalos nyelvek az EU-tagállamokban.” Az örmény Radar és az orosz Pravda tudósítása szerint az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala a Genfben közzétett jelentésében az oroszok, az örmények és a romák diszkriminációjáról írnak.
 
Az említett három népcsoport nyelvi jogainak sárba tiprását nem kérdőjelezik meg a karpathir.com-on, de azt kiemelik, hogy Ukrajna még januárban megígérte, hogy orvosolja a kárpátaljai magyar kisebbség problémáit, de eddig a magyar kormány csak egy olyan dokumentumot kapott, amely tizenegy pontban foglalja össze, hogy milyen döntések lennének szükségesek ehhez az ukrán oldalon.
Emlékeztetnek Szijjártó Péter külügyminiszter szavaira: Extrát nem kérünk, csak azokat a jogokat adják vissza, amelyekkel 2015 előtt rendelkeztek a kárpátaljai magyarok.
 
Forrás: Radar, pravda.ru, karpathir.com