Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ ELLENZÉK ÜNNEPLÉSE KÖZBEN SZÖRNYETHALT AZ EGYIK VEZETŐJÜK

Mehmet Palaz, a legfőbb török ellenzéki erő, a Köztársasági Néppárt kerületi elnökhelyettese társaival együtt éppen Kadir Tatik polgármesterjelölt győzelmét ünnepelték április 1-jén egy erkélyen állva, aki a Denizli városbeli Tavas településen nyert nagy fölénnyel, amikor az erkély összeomlott alattuk a hatalmas súly miatt. 

Mehmet Palaz, a legfőbb török ellenzéki erő, a Köztársasági Néppárt kerületi elnökhelyettese társaival együtt éppen Kadir Tatik polgármesterjelölt győzelmét ünnepelték április 1-jén egy erkélyen állva, aki a Denizli városbeli Tavas településen nyert nagy fölénnyel, amikor az erkély összeomlott alattuk a nagy súly miatt.
Palaz életveszélyes fejsérülést szenvedett, és a Pamukkale Egyetemi Kórházban meghalt. Nyolc társa súlyosan megsebesült.
 
Recep Tayyip Erdogan elnök 21 évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta nem volt még példa arra, hogy országosan vereséget szenvedjen egy helyhatósági választáson a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja. Isztambulban és Ankarában is nyerésre áll az ellenzék.
 
Ahmet Yener, a központi választási bizottság vezetője szerint a Köztársasági Néppárt (CHP) az előzetes eredmények szerint a 81 nagyvárosi polgármesteri tisztségből 35-öt tudott megszerezni. Recep Tayyip Erdogan elnök pártja, az Igazság és Fejlődés (AKP) ezzel 2002-es alapítása óta most először a második helyre került 24 elnyert polgármesteri poszttal. A kurdbarát DEM párt tíz polgármesteri helyet szerzett, az Erdogan vezette kormánypárttal szövetséges, nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) nyolcat, az iszlamista Yeniden Refah párt pedig kettőt – ismertette az adatokat Ahmet Yener.
 
Erdogan arra szólította fel pártját, hogy gyakoroljanak kellő önkritikát, okuljanak a választási eredményekből. Hangsúlyozta, ez nem a vég, hanem fordulópont kell legyen.
 
Forrás: Reform Haber, infostart.hu