Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


PELLEGRINI NYERT, HÁLA ISTENNEK

Tarolt a magyarlakta járásokban a szuverenisták, a békepártiak jelöltje.
 
Peter Pellegrini, a szlovák kormánykoalíció, a szuverenisták jelöltje jóval simábban nyerte az elnökválasztást, ahogyan azt a közvélemény-kutatók megjósolták. A szavazatok 99,78 százalékának összeszámolása után, 61 százalékos részvétel mellett Pellegrini 53.23, a progresszív, globalista Ivan Korčok 46,76 százalékon áll. A Hlas elnökének előnye behozhatatlan.
 
Ivan Korčok nem rejtette véka alá, hogy az eredmény nagyon meglepte őt. Megköszönte a rengeteg szavazatot, melyet az állampolgároktól kapott, majd gratulált ellenfelének.
 
Az elnökválasztás nem hivatalos győztese nem sokkal éjfél után megköszönte a szavazók bizalmát. A jövő iránti elkötelezettségről beszélt, kifejtette, nagy megtiszteltetést érez. Köszönetét fejezte ki a koalíciós partnereknek is. Külön köszönetet mondott a magyar választóknak a támogatásukért, egyúttal üdvözölte Forró Krisztiánt, a Magyar Szövetség államfőjelöltjét, aki a támogatásáról biztosította a második fordulót megelőzően.
 
Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke a Magyar 7-nek így nyilatkozott Pellegrini támogatásáról:
mi magyarok tudjuk és tiszteljük a békét, tudjuk, milyen az, ha körülöttünk béke honol, ahogyan azt is, milyen a háború. Tudjuk azt, hogy ha békéről van szó, akkor nincs szükség felemlegetni jogos sérelmeinket. Azt is tudjuk, hogy ha majd esetlegesen apákat, fiúkat soroznának be katonának az ukrán háborúba, akkor jelentéktelenné válik, hogy Nagyszelmenc helységnévtáblája kétnyelvű, mert változnak a prioritásaink. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az elért eredmények jelentéktelenek lennének, vagy, hogy a magyar ember felejtene. A magyar majd akkor fog megszólalni, ha eljön az ideje. Most szuverenitásunkért, a békéért, a megélhetésünkért szavaztunk.
 
Sokat mondanak a magyarlakta járások eredményei. Pellegrini a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban 54%-ot, a Komáromiban 65%-ot, az Érsekújváriban 60%-ot ért el.
  
Peter Pellegrini örül, hogy Szlovákia és Magyarország kormánya egyforma állásponton van, szorgalmazva a békét, a felesleges vérontás és emberéletek kioltásának mielőbbi befejeztét, a lehetséges békés konfliktuslezárást megkezdő tárgyalásokat ahelyett, hogy az újabb fegyverszállítmányokkal, vagy katonák küldésével tovább fenntartanák a meglévő háborús helyzetet.
 
(Via ma7.sk, Körkép)