Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


FERENC PÁPA MAGÁNKIHALLGATÁSON FOGADTA SULYOK TAMÁS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖT

A VI. Pál aulában találkozott Ferenc pápa a magyar nemzeti zarándoklat tagjaival. Köszöntése során elsőként üdvözölte a polgári hatóságok közt az elnököt: köszöntöm a polgári hatóságok képviselőit. Különösen örömmel üdvözlöm Magyarország új köztársasági elnökét, Dr. Sulyok Tamás urat.
 
 
A magyar nemzeti zarándoklat keretében április 25-én csütörtökön reggel Ferenc pápa a Vatikánban kihallgatáson fogadta Sulyok Tamás magyar köztársasági elnököt. A magyar államfő reggel nyolc órakor érkezett a Vatikánba feleségével együtt, Habsburg-Lotharingiai Eduárd szentszéki magyar nagykövet kíséretében.
 
A mintegy félórás magánkihallgatást követően került sor az ajándékok átadására, majd a VI. Pál aulában találkozott Ferenc pápa a magyar nemzeti zarándoklat tagjaival. Köszöntése során elsőként üdvözölte a polgári hatóságok közt az elnököt: „Köszöntöm a polgári hatóságok képviselőit. Különösen örömmel üdvözlöm Magyarország új köztársasági elnökét, Dr. Sulyok Tamás Urat.”
 
A pápai audiencia után Sulyok Tamás köztársasági elnök Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a Vatikáni Államközi Kapcsolatok titkárával folytatott hivatalos tanácskozásokat.
 
A Szentszék Sajtóterme a tárgyalást követően közleményt adott ki a találkozóról:
 
Az államtitkárságon tartott szívélyes találkozón kiemelték a jó kétoldalú kapcsolatokat, és elismeréssel szóltak a katolikus egyház elkötelezettségéről, mellyel a magyar társadalom fejlődését szolgálja. A megbeszélések során áttekintettek néhány közös érdeklődésre számot tartó témát, különös tekintettel a családra, a fiatalokra, valamint a sérülékenyek számos keresztény közösségeire szerte a világon. A megbeszélések során külön kitértek az Ukrajnában zajló konfliktusra, különös tekintettel annak humanitárius következményeire, továbbá a béke előmozdítására tett erőfeszítésekre.

 
Vatikáni hivatalos tárgyalásai után Sulyok Tamás magyar köztársasági elnök részt vett a Szent Péter bazilikában tartott hálaadó szentmisén, melyet Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek mutatott be.
 
Forrás: vaticannews.va
 
(2024.04.25.)