Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


KÉT HÍR MARGÓJÁRA

 
Az IMF elnökasszonyának április közepén nyilvánosságra hozott prognózisa szerint az idén Oroszország gazdasági növekedése minden bizonnyal jelentősen meghaladja a fejlettnek minősített gazdaságokét. Nézzük a jelentésben megfogalmazott egyes számadatokat: 2024-ben az USA gazdasági növekedését 2, 7 %-ra, míg Oroszországét 3, 2 százalékra várja a Nemzetközi Valutaalap, vagyis az IMF.
 
Franciaországban ugyanezen jelentés szerint O,7 %, Angliában O,5 %, Németországban pedig mindössze O,2 %-os lesz a gazdasági növekedés üteme. Megjegyzem Németország növekedési prognózisa folyamatosan romlik: a tavalyi 0.3%-ról csökkent az idei O.2 %-ra.
 
Mióta szankcionálják Oroszországot és kinek is ártanak a szankciók valójában? Ezekre a kínzó kérdésekre kellene válaszoljanak a háború és az értelmetlen szankció-pártiak. Mint látjuk, marhára megbüntették Oroszországot.
 
Április közepén az USA képviselőházának 311 tagja megszavazta, 112 tagja pedig ellenezte az Ukrajnának szánt dollárcsomag tervezetet.
 
Az amerikai orosz proxy háború harmadik évében az IMF jelentése igazolja, hogy illuziónak bizonyult az oroszok totális kikészítése, ezért az amerikai törvényhozás alsóházának többsége elfogadta a 61 milliárd dollárnyi csomagot az Ukrajna területén vívott háború folytatására, mintegy a saját győzelmét elősegítendő. A kilátástalan helyzetet felmérve 112-en nem szavazták meg azt, sőt többen háborogtak a hatalmas összeg odaitélése miatt.
 
Mivel nyugtatták a döntéshozók a háborgókat?
 
Nyugi gyerekek, ennek az összegnek az 1/3 része nálunk marad. Ezt a saját hadseregünkre, a katonai raktáraink feltöltésére fordítjuk, valamint egyebek mellett az USAID, a nemzetközi fejlesztő ügynökségünk részesül belőle. Az ukránok pedig kölcsönként kapják a pénzt, amelynek kisebb része lesz a vissza nem térítendő. A visszafizetendő, (papírpénz) kölcsönt persze nem tudják majd az ukránok visszafizetni. Akkor a támogatásért cserébe szokás szerint kér a kölcsönadó az ukránoktól valamit. Ott van az elzálogosítható hatalmas orosz róna, a szovjet birodalom szétesése után 1991-től függetlenné vált Ukrajnának a legértékesebb része. Nyugi, nem hülyék a "támogatók". Értéktelen papírdarabokért övék lesz sokezer hektár fekete föld. A világ legértékesebb termőföldje, amin a leejtett mag, szinte magától szárbaszökken. Ott olcsón terem a gabona, amellyel elárasztják az európai piacokat. Hogy mi lesz a német, francia és a többi európai ország gazdáival támogatás nélkül? Hallottuk a német miniszter véleményét a gazdatüntetés kapcsán: nincs és kész, menjenek haza!
 
Fentiek tükrében mérlegeljünk június 9-én: azt javaslom, jól gondoljuk meg, kiket küldünk az Európai Parlamentbe!
 
Fotón balra: Kristalina Ivanova Georgieva-Kinova, az IMF elnöke; jobbra: az amerikai képviselőház terme
Fotó forrása: Ärileht – Delfi
 
 
 
Papolczy Gizella