Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


TÖRÖK-MAGYAR MŰFORDÍTÓ TÁBOR - LAKITELEK - AUGUSZTUS 25. - SZEPTEMBER 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet török-magyar műfordítói táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak a török-magyar műfordítás iránt érdeklődő, 35 έν alatti fiataloknak jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek török nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs török irodalomról, a török kultúra sajátosságairól, és szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a török nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.

A fordítótábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola

A fordítótábor ideje: 2024. augusztus 25. - szeptember 1.

A szervezők a fordítótábor idejére díjmentes szállást, étkezést és a foglalkozáso-kon való térítésmentes részvételi lehetőséget biztosítanak a nyertes pályázók számára. A fordítótáborba egy minimum 8.000 maximum 10.000 karakterből álló, törökről magyarra fordított szépirodalmi szöveggel mint pályamunkával, valamint a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (www.nepfolakitelek.hu) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni.

További részletekről az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: lakitelekitaborok@gmail.com A pályamunkákat és a jelentkezési lapokat pdf formátumban az alábbi e-mail címre várják: sipos.kata22@gmail.com

A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2024. június 23. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázókat 2024. június 30-ig értesíti a részvételi lehetőségről. 

Forrás: nepfolakitelek.hu
(2024.05.03.)