Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MERÉNYLETET KÖVETTEK EL ROBERT FICO ELLEN

Rálőttek Robert Fico szlovák miniszterelnökre a nyitrabányai kormányülés után – erősítette meg Ľuboš Blaha (Smer-SD), a parlament alelnöke. Peter Žiga helyettes házelnök és Ľuboš Blaha (SMER) szavaiból az derült ki, hogy Robert Fico életveszélyes állapotban van. Žiga úgy fogalmazott, hogy kívánja, hogy Fico mihamarabb túl legyen az életveszélyen. 

A Dennikn helyszíni tudósítója lövésekről számolt be, és látta, ahogy a mentősök felvették a földről a miniszterelnököt, autóba tették és elszállították.

A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Fico az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. Fico ezek után a földre esett.

A legelső információk arról szóltak, hogy Ficot a mellkasán, a fején és a hasán találták el. Ezt követően fej- és hassérülésről érkeztek hírek. A legutolsó verzió szerint a kormányfőt a hasán érte lövés, illetve egy golyó keresztülment a karján.  

A Plus7Dní információi szerint a lövések azután dördültek el, hogy valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés.

Az állítólagos támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték. A környéket a rendőrség körbeszalagozta és kiürítette. A testőrök gondoskodtak a többi kormánytag biztonságáról.

A szlovák parlament ülését is megszakították. Ezt Ľuboš Blaha, a kormánypárti SMER képviselője jelentette be, miközben az ellenzék felé azt mondta, „ez a ti művetek”. Kijelentésére az ellenzéki képviselők kiabáalással válaszoltak.

Forrás: korkep.sk,ma7.sk