Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: az európai elit egyre jobban támogatja a szélsőbaloldaliakat, Brüsszel is elnéző és sem várja el az emberi méltóság iránti tiszteletet a baloldal szélsőségeseitől. 



SZERKESZTŐSÉGÜNK KÉRDÉSEI A MÁJUS 23-AI KORMÁNYINFÓN, ÉS GULYÁS GERGELY MINISZTER VÁLASZAI:
 
1.A Német Köztársasági Ügyvédi Kamara és a Németországi Demokratikus Jogászok Egyesülete és Martin Schirdewan baloldali pártelnök szerint az Antifa-per terroristáit nem szabad Magyarországon hagyni, mert azokat, akik a nyílt utcán, csoportosan, világos nappal fémrudakkal, viperákkal egy gyanútlan járókelőt majdnem agyonvertek, védelem illeti meg. Nem kell a törvény előtt kell felelniük. Az uniós tagállamok egyikét, Magyarországot nem ismerik el demokratikus jogállamnak.
Miként lehet az, hogy míg hazánktól elvárják, hogy mindenben vessük alá magunkat az uniónak, addig az EU vezető tagállamában eltűrnek olyan szervezeteket, amelyek nyilvánvaló terroristákat mentegetnek? Ezután hogyan lehet beszélni európai értékközösségről?

 
Válasz: az európai elit egyre inkább támogatja a szélsőbaloldaliakat, Brüsszel sem várja el az emberi méltóság iránti tiszteletet a baloldal szélsőségeseitől. Jó lenne, ha megszűnne a kettős mérce, és ugyanúgy elítélnék a szélsőbaloldalt, mint a szélsőjobboldalt. Most azt látjuk, hogy valaki brutális, köztörvényes bűncselekményt követ el és az uniós szélsőbaloldal kiáll mellette, sőt európai képviselőnek jelöli. Ez mindennel összeegyezhetetlen, amit az európai értékről, vagy az európai méltóságtól gondolunk. Aki ártatlan járókelőket bántalmaz egy vascsővel, annak egyszerűen börtönben a helye.
Európai értékközösség néhány területen még talán működik. Beszélnek a brüsszeliek arról, hogy a demokrácia, a független igazságszolgáltatás, a demokratikus választás -  az mind érték. A gyakorlat  viszont mást mutat. Az a szabadság, ami nálunk jelen van, Nyugat-Európában már nincs és nem is lehet jelen. Reménykedünk benne, hogy a józan ész idővel győz az unióban.
 
2. Tizenöt uniós tagállam rájött arra, amit Magyarország 2015 óta mond, hogy meg kell állítani a migránsokat, és egy külső területet kell kijelölni a migrációs kérelmek elbírálására, mert ez az invázió kezelhetetlen az unió számára. Bizakodhatunk-e abban, hogy a tagállamoknak több mint a fele migrációs kérdésben egyetért Magyarországgal?
 
Válasz: bizakodhatunk, hogy migrációs kérdésben lesz majd egy összefogás, de azt látjuk, hogy Brüsszel bírságolni akarja azt az országot, amelyik példamutató jogi határzárat működtet, és nem engedi be a gazdasági menekülteket. Sajnos az említett tizenöt uniós állam ebben a perben nem állt még mellénk.
 
3. Az Europa Viva 24 május 19-ei madridi gyűlése után létrejöhet-e a szuverenisták európai, unión belüli szövetsége?
 
Válasz: két-három hónappal ezelőtt azt válaszoltam volna erre a kérdésre, hogy kicsiny az esélye egy ilyen összefogásnak, most azt látom, hogy sokkal nagyobb, majd az EP-választások után térjünk vissza erre a kérdésre.
 
4. Lehet, hogy Harald Vilimsky, a Szabadságpárt EP-listavezetője az új Európa hangja? Az osztrák politikus Orbán Viktort szeretné a Bizottság élén látni, és azzal érvel, hogy Magyarország kitűzött célja, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápoljon, és nem pedig a szankcionálás és a blokkosodás elősegítése.
 
Válasz: Orbán Viktor miniszterelnök nem akar a Bizottság elnöke lenni. Azzal egyetértek, hogy olyan politikus álljon az EB élén, aki normális kapcsolatokra törekszik, és nem állandóan büntetésekkel fenyeget.
 
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 23-án. Fotó: mti.hu
 
m.a.
(2024.05.23.)