Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


NÉMETORSZÁGBAN AZ AFD LETT A MÁSODIK LEGERŐSEBB PÁRT

LESZEREPELT A KANCELLÁR ÉS A ZÖLDEK PÁRTJA

Az első előrejelzéseket vasárnap este a ZDF közszolgálati televízió tette közzé. A CDU/CSU-t illetően azok teljes mertékben beigazolták a választások előtti felméréseket. A konzervatív pártszövetség ugyanis a szavazatok 30 százalékát szerezte meg, ami 1,1 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest.

Az AfD-t az eredmény szerint egyáltalán nem viselték meg az elmúlt hónapok a pártot ért belpolitikai és brüsszeli viharai. A párt 16,4 százalékot szerzett, 5,4 százalékkal növelve az öt évvel ezelőtti EP-választásokon szerzett szavazatinak számát.

A vártnál gyengébben szerepelt a kormánykoalíció legerősebb pártja, az SPD, amely a szavazatok 13,9 százalékával végzett a harmadik helyen. EP-választáson a szociáldemokraták eddigi legrosszabb eredményüket érték el.

A választások előtti felmérésekre teljes mértékben rácáfolva "nagyot" vesztett a Zöldek Pártja, amely a szavazatok 12,4 százalékát szerezte meg. A kudarc elemzők szerint "drámai", a Zöldek Pártja öt évvel ezelőtti eredményéhez képest 8,3 százalékot vesztett.

Németország 96 mandátummal rendelkezik az Európai Parlamentben, az előzetes eredmények szerint elsősorban a CDU/CSU, de az AfD is növelheti jelenlegi EP-képviselői helyeinek számát. A CDU/CSU 29, az AfD 16, az SPD 14, a BSW 6 mandátumra számíthat.

Forrás: infostart.hu