Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


HUNGARIKUMOK ÉS KIRGIZIKUMOK LAKITELEKEN

Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke kirgiz diákoknak beszélt a hungarikumokról. Az ő előadását Kushchubekov Talantbek, a Kirgizisztáni Köztársaság nagykövete, a külügyminisztérium képviselőjének prezentációja követte, aki bemutatta a kirgizikumokat.

Június 6-án kirgiz diákok érkeztek a lakiteleki Hungarikum Ligetbe, ahol Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke fogadta őket, majd a délutáni rövid köszöntőjében többek közt beszélt a hungarikumokról.

Az ő előadását Kushchubekov Talantbek, a Kirgizisztáni Köztársaság nagykövete, a külügyminisztérium képviselőjének prezentációja követte, aki nemcsak bemutatta a kirgizikumokat, hanem egy képkiállítást is hozott a Kölcsey Házba róluk, ami egy rövid ideig még megtekinthető lesz a látogatók számára.

A délután a Hungarikum Kiállítóház megtekintésével és a Géniuszok útjának körül járásával folytatódott. A diákok ezt követően a Gabriella Gyógy- és Strandfürdőt vehették igénybe és a napot egy kellemes footgolf játékkal zárhatták. Másnap délelőtt a program zárásaképpen Olajos István, a lakiteleki iskola igazgatója tartott egy történelmi áttekintőt és ezt követően egy rövid túrát tett a diákokkal a tiszaalpári templomdomb környékén.

Forrás: nepfolakitelek.hu
(2024.06.13.)