Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


JELENTŐS SIKER A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁG VÉDELMÉBEN

A kárpátaljai magyarság jogvédelme hivatalosan is Ukrajna csatlakozási folyamatának részévé vált a tanácsi döntés alapjàn. Magyarország kormánya elérte, hogy a kárpátaljai magyarság védelmére európai szintű garancia legyen. Amennyiben a kárpátaljai magyarok jogai sérülnek, Ukrajna nem lehet az Európai Unió teljes jogú tagja.

Bocskor Andrea, a Fidesz kárpátaljai származású európai parlamenti képviselője : jelentős magyar diplomáciai siker ez, a kárpátaljai magyarság számára pedig egy komoly eredmény az utóbbi években elvesztett jogaink visszaszerzését illetően.

Ferenc Viktória, a Fidesz-KDNP kárpátaljai képviselőjelöltje: örömmel és bizakodással tölt el, hogy a kárpátaljai magyarság jogvédelme hivatalosan is része Ukrajna csatlakozási folyamatának s így ez immár nem kétoldalú, hanem európai kérdés. Fontos támogató tényező, hogy a Fidesz-KDNP által elért választási eredménynek köszönhetően a kárpátaljai magyarság továbbra is rendelkezik képviselettel az Európai Parlamentben. Itt is a leghatározottabban fogunk fellépni az ukrán vállalások betartása érdekében.

Óriási sikerként értékelem azt, hogy az elfogadott  Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozási tárgyalási keretbe bekerültek a kárpátaljai magyarság jogainak helyreállítását szolgáló kritériumok. A kárpátaljai magyar kisebbség jogvédelme ezáltal hivatalosan is Ukrajna csatlakozási folyamatának részévé vált, ami nagyon nagy siker és több éves munkánknak az eredménye. Sokat küzdöttünk azért, hogy a kisebbségi jogokat nem kétoldalú, hanem európai kérdésként kezeljék, most sikerült ezt elérni – emelte ki Bocskor Andrea.

Ukrajnának, a magyarság képviselőinek bevonásával kisebbségi akciótervet kell készíteni és a Külügyminisztérium által felterjesztett 11 pontban felsorolt problémákat meg kell oldania és ezt az Európai Bizottság is ellenőrizni fogja.

Forrás: Bocskor Andrea közösségi oldala