Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ELINDULT A HAGYOMÁNYŐRZŐ BARANTA TÁBOR LAKITELEKEN, A HUNGARIKUM LIGETBEN

Június 24-én vette kezdetét Lakiteleken a Magyar Honvédség és a Hungarikum Liget szervezésében a 2024-es első Bács-Kiskun Vármegyei Hagyományőrző Baranta Tábor. A 12-15 éves gyerekek élő történelemórákon vesznek részt, ahol hagyományőrző egyesületek közreműködésével, a magyar hadtörténelem különböző korszakaival, fegyverzetével és egyenruhaviseletével és a barantával ismerkednek meg.

A Magyar Honvédség és a Hungarikum Liget szervezésében június 24-én indult el a tábor a 12-15 éves korosztály számára, és június 28-áig tart.

A megnyitón Vaslóczki Ferenc honvéd őrnagy, a tábor parancsnoka közölte, hogy Varga Ferenc hadnagy úrral olyan programokat állítottak össze, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és a hétvégére elmondhassák: jó döntés volt ebbe a katonai táborba jelentkezni. Színvonalas helyszínen és színvonalas ellátásban lesz része a gyermekeknek - tette hozzá a tábor parancsnoka.

Mit is kell tudni a hagyományőrző, baranta tematikájú táborokról?

A táborban a jelentkezők élő történelemórákon vesznek részt, ahol hagyományőrző egyesületek közreműködésével, a magyar hadtörténelem különböző korszakaival, fegyverzetével és egyenruhaviseletével ismerkednek meg. Az előadásokon nemcsak a katonahagyományokat elevenítik fel, de a mai kor katonai kihívásairól és a honvédelem legújabb eszközeiről is hallhatnak, tanulhatnak. Továbbá megismerkedhetnek a barantával, ami a történelmi magyar harci kultúrából származó testmozgások összegyűjtésével létrehozni kívánt, a kilencvenes évek óta formálódó magyar harcművészeti stílus - írják a honvedelmitabor.hu honlapon.

Forrás: nepfolakitelek.hu
(2024.06.25.)