Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


FINANCIAL TIMES: ORBÁN VIKTOR MA ZELENSZKIJJEL TÁRGYAL KIJEVBEN - frissítve a miniszterelnök sajtófőnökének nyilatkozatával

A Financial Times, a Reuters és a Guardian éjfél után arról írt, hogy forrásaik szerint ma Kijevben tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Zelenszkij ukrán elnökkel a béke előmozdítása érdekében.

A Reuters hozzátette, hogy eddig sem a magyar, sem az ukrán részről hivatalosan nem erősítették meg ezt a hírt. 

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij utoljára csütörtökön, Brüsszelben találkoztak. Feltűnést keltett, hogy a magyar miniszterelnök odalépett az ukrán elnökhöz és beszélgetést kezdeményezett.


A nagy, személyes találkozóról már hónapok óta beszélnek. .Februárban a magyar  kormányfő Zelenszkij meghívást elfogadta, és ellátogat Ukrajnába, amikor „szükséges és időszerű lesz”. A Financial Times szerint most, a magyar elnökség első napjaiban jött el az idő.

Forrás: Financial Times, Reuters, The Guardian

FRISSÍTÉS:Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is - közölte a sajtófőnök.