Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A TÖRÖK ÉS A MONGOL KULTÚRÁT ISMERHETIK MEG A NYÁRON A LAKITELEKI NÉPFŐISKOLÁN

Számos élmény, kikapcsolódás várja a családokat, lurkókat és felnőtteket egyaránt lakiteleki Hungarikum Ligetben, hogy egy kis időre kiszakadjanak a mindennapokból, alkothassanak, épülhessenek és szórakozhassanak.

TÖRÖK-MAGYAR MŰFORDÍTÓ TÁBOR - LAKITELEK - AUGUSZTUS 25. - SZEPTEMBER 1.
 
A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet török-magyar műfordítói táborban való részvételre. A pályázati felhívásra azoknak a török-magyar műfordítás iránt érdeklődő, 35 éν alatti fiataloknak jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek török nyelvű szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.
A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a kortárs török irodalomról, a török kultúra sajátosságairól, és szemináriumi foglalkozások keretében megismerkedhetnek a török nyelvű szövegek magyarra fordításának elméletével és gyakorlatával.
 
A fordítótábor helyszíne: Lakiteleki Népfőiskola
 
A fordítótábor ideje: 2024. augusztus 25. - szeptember 1.
 
A szervezők a fordítótábor idejére díjmentes szállást, étkezést és a foglalkozásokon való térítésmentes részvételi lehetőséget biztosítanak a nyertes pályázók számára. A fordítótáborba egy minimum 8.000 maximum 10.000 karakterből álló, törökről magyarra fordított szépirodalmi szöveggel mint pályamunkával, valamint a Lakiteleki Népfőiskola honlapjáról (www.nepfolakitelek.hu) letölthető jelentkezési lappal lehet jelentkezni.
 
További részletekről az alábbi e-mail címen lehet érdeklődni: lakitelekitaborok@gmail.com A pályamunkákat és a jelentkezési lapokat pdf formátumban az alábbi e-mail címre várják: sipos.kata22@gmail.com
 
A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2024. július 28. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázókat 2024. augusztus 1-jéig értesíti a részvételi lehetőségről.
 
A jelentkezési lap ITT tölthető le.

 
MONGOL-MAGYAR ORSZÁGISMERETI TÁBOR - 2024. AUGUSZTUS 25. - SZEPTEMBER 1.


Időpont: 2024-08-25 00:00:00 - 2024-09-01 00:00:00

Hol: Hungarikum Liget
 
Várják jelentkezését a mongol-magyar országismereti táborba a lakiteleki Hungarikum Ligetbe! A pályamunkák és a jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2024. július 28. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázókat 2024. augusztus 1-jéig értesíti a részvételi lehetőségről.
 
Bővebb tájékoztatásért és a jelentkezési lap letöltéséhez kattintsanak IDE!
 

 
Forrás: nepfolakitelek.hu

 
(2024.07.04.)