Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MERÉNYLET TRUMP ELLEN (FRISSÍTVE: a merénylő és a sebesült neve)

A MERÉNYLŐ nyolc lövést lőtt ki egy AR-stílusú puskából a helyszín melletti tetőről.

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen az elnökjelölt beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt a merénylet. Trump a beszéd közben a földre rogyott. Gyorsan körülvették a fegyveres biztonsági őrök, és egy darabig feküdt – jelentette a Sky News televízió. A felvételen vér látszott az arcán.

Videókat tettek közzé a közösségi médiában, amint Donald Trump véres füllel felemeli az öklét, jelezve, hogy jól van. Később ő maga mondta el, hogy a jobb fülén sérült meg.

A gyilkossági kísérletet követően, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a korábbi amerikai elnököt védőgyűrűben vitték le a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

Anthony Guglielmi, az Egyesült Államok titkosszolgálatának kommunikációs vezetője az események után bejelentette, hogy a merénylőt lelőtték. Butler megye kerületi ügyésze arról adott tájékoztatást, hogy a merényletnek egy halálos áldozata és egy súlyos sérültje van.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény az utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt. Steve Cheung, Donald Trump kampányának szóvivője azt közölte, hogy a korábbi elnök jól van, de egy helyi egészségügyi intézménybe vitték megvizsgálni.

Donald Trump volt elnök meggyilkolásának kísérleteként vizsgálják a republikánus amerikai elnökjelölt nagygyűlésén történt lövöldözést – jelentette az AP a rendőrség információira hivatkozva. Később az FBI vette át az irányítást a Donald Trump republikánus elnökjelölt elleni szombati lövöldözés ügyében indított nyomozásban. Az FBI szombati közleményében jelentette be : az Egyesült Államok belbiztonsági minisztere megígérte, hogy mindent megtesz az elnökjelöltek védelmében.

A MERÉNYLŐ nyolc lövést lőtt ki egy AR-stílusú puskából a helyszín melletti tetőről,és 200-300 yardnyira (180-275 méter) volt Trumptól a lövöldözés időpontjában - közölték rendészeti források az ABC News-nak. A lövöldözés után a nyomozók megpróbálták megállapítani a merénylő személyazonosságát, akit a forrás szerint egy titkosszolgálat mesterlövész ölt meg. A New York Post szerint a merénylő egy Thomas Matthew Crooks nevű férfi. A források szerint a 20 éves Crooks egy gyártóüzem tetején ült, több mint 130 méterre a színpadtól a Butler Farm Show területén.

A Politico jelentése szerint Ronny Jackson texasi republikánus képviselő unokaöccse megsebesült egy Donald Trump-gyűlésen történt lövöldözésben. "A golyó áthaladt a nyakán, és vérzett" - mondta Jackson a Fox Newsnak, hozzátéve, hogy unokaöccse Trump mögött ült, és "a tűzvonalban volt".

Forrás: ma7.sk,iz.ru, pravda.sk