Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


BÉKÉS VASÁRNAP

Éppen Királyhegyit lapozgatom, közben félfüllel hallom, hogy meglőtték magyar idő szerint, vasárnap hajnalban, Donald Trumpot. Megütött a hír: tegnap a szlovák miniszterelnökre, ma az amerikai elnökjelöltségért ringbe szálló korábbi elnökre nyitnak tüzet? Ki a tettes? Ki lesz a következő? Válaszként ugyanaz a rizsa. Magányos elkövető a tettes. Már ki is van végezve. Ki veszi ezt be? Pláne a Kennedy gyilkosság óta.
 
Királyhegyi Pál korában még a kommunizmus építésének embertelenségétől, értelmetlenségétől, tarthatatlanságától szenvedő kisember legalább elképzelte: az a megoldás módja, hogy tájékoztatja a generalisszimuszt, Sztalint. Mégpedig táviratilag. Hogy aszondja: A kísérlet nem vált be stop. Tessék abbahagyni stop. Királyhegyi stop.
 
Ilyen fantasztikus műfaj a szatíra. A törékeny, rebbenő tekintetű szemüveges kisember egyszerűen megírja a világ félelmetesen gonosz despotájának: tessék abbahagyni! Nem vált be!
 
Milyen szép is lenne, ha fel lehetne adni még egy táviratot. Tessék abbahagyni stop. Nem vált be stop. Mikor a globalizmus korában azt sem lehet tudni ki a generalisszimusz. Joe Bidennek feladni egy táviratot? A fészbukon? Zuckerberg törölné az oldalát a feladónak. Amúgy mi függ Bidentől? Miben dönt vajon ő, mikor nap mint nap bizonyítja: a világát sem tudja.
 
Akkor mit lehetne tenni?
 
Üzenni Donald Trumpnak?
 
Mr.President, be careful, they won't give up! They try again.
 
Elnök Úr, legyen óvatos, ezek nem adják föl! Újra megpróbálják.
Talán ezt.
 
Papolczy Gizella