Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SZABADEGYETEM - BÁRCZI GUSZTÁV KOLLÉGIUM

Az első előadást a Hungarikum Liget sportszervező munkatársa Simon Zoltán tartotta. Témája a „parasport” volt, egy sérült személy élettörténetén keresztül szemléltette, hogy válik valaki egészséges sportolóból para sportolóvá.

Európa Szabadegyetem részeként folytatta műhelymunkáját a Bárczi Gusztáv Kollégium 2024.07.03.-2024.07.07. között. A szerdai érkezés után közös előadásokon vettek részt a hallgatók.

Első csütörtöki előadást a Hungarikum Liget sportszervező munkatársa Simon Zoltán tartotta. Témája a „parasport” volt, egy sérült személy élettörténetén keresztül szemléltette, hogy válik valaki egészséges sportolóból para sportolóvá.

Talán a legjobban várt előadást Papné Rozmán Judit tartotta a délelőtt folyamán Lóval asszisztált képességfejlesztés címen. Elméleti előadását gyakorlati foglalkozás követte a Vaspatkó lovardában. Zsófi nevű Haflingi készségesen segített és növelte a foglalkozás minőségét, lovasa nagyon ügyesen végrehajtotta a kért feladatokat.

Péntek délelőtt sem volt színvonaltól és gazdag ismeretektől mentes. Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke beszélt az egyesület munkájáról, valamint érintőlegesen a fogyatékos családtagok helyzetéről, lehetőségeiről és támogatásairól.

Az előadás után vidámabb program következett. A Hungarikum és Vámbéry Kollégiummal közös csörgőlabda bajnokságon mérték össze erejüket a résztvevők. A fair játékról Simon Zoltán sportszervező gondoskodott. A versenyzők, ha csak átmenti időre is megtudhatták milyen az élet vak társainknak, mennyire fontos a többi érzékszerveink használata.

A kifáradt résztvevőket Tamási Piroska a Zöldségfeldolgozó üzem vezetője frissítette fel finomságaival és kulisszatitkokat is elárult a termékek készítéséről.

Szombati délelőtt közös előadás volt a Szent Imre és Hungarikum Kollégiumokkal.

Elsőként Nagy Dóra a Debreceni Egyetem doktorandusz hallgatójának előadását tekinthették meg a Magyar Népmesék kompetenciafejlesztő szerepéről, majd Tózsa István professzor izgalmas témájú előadása következett „Hungarikumok és nemzeti értékek az oktatásban” címmel. 

Záró napon szintén közös előadásokat hallgathatott a közönség Nagy Krisztina és Tóth Tamás előadásában különböző gasztronómiai témában.

A hét utolsó eladása Prohászka Béla jóvoltából szintén a gasztronómiához kapcsolódott, így a résztvevők a gyógypedagógia mellett megismerkedhettek hungarikum, és egyéb gasztronómiai témakörökkel is.

A hallgatók fáradtan, de annál nagyobb ismeretekkel búcsúztak a Hungarikum Ligettől várva az októberi folytatást.

Forrás: nepfolakitelek.hu
(2024.07.21.)