Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KOMRÁNYINFÓN

Gulyás Gergely: ha Brüsszel a magyar déli határ megnyitását akarja, akkor a migránsok Ausztria és Németország felé indulnak. Eddig semmilyen segítséget nem kapott Magyarország az uniótól a külső határvédelemre. Ha a bizottságnak az a célja, hogy Ausztria és Németország felé ezrek induljanak el, akkor mi nem ellenkezünk, de a magyarokat megvédjük a migránsoktól.


SZERKESZTŐSÉGÜNK KÉRDÉSEI A JÚLIUS 26-AI KORMÁNYINFÓN, ÉS GULYÁS GERGELY MINISZTERELNÖKSÉGET VEZETŐ MINISZTER VÁLASZAI:
 
Gulyás Gergely a Kormányinfó elején a migrációs bírósági ítélet kapcsán közölte, mandátumot adtak az illetékes minisztereknek tárgyalásra, hogy mielőbbi megállapodás jöjjön létre. Ennek ellenére az ítélet gyalázat, az unió semmilyen ítéletet nem hoz már pártatlanul. ha a megállapodás eredménye az lesz, hogy a külső határvédelem nem marad fenntartható, akkor Magyarország területét továbbra is „minden eszközzel meg fogjuk védeni”, azt azonban „nem tudjuk garantálni", hogy a déli határon keresztül migránsok százezrei ne menjenek Ausztriába és Németországba, és azt se, hogy ne ismétlődjenek meg a 2015-ös események.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük:
 
Mindezt, milyen módon szeretnék megvalósítani? Talán egy korridor létesítésével Ausztria felé, mert a magyar állampolgárokat is meg kell védeni a migránsoktól?
 
Válasz: a kérdés jogos, és az érdeklődése is teljes mértékben indokolt. Ennek ellenére a jelenleg az a helyzet, hogy a kormány mandátumot adott két miniszternek, Pintér Sándornak és Bóka Jánosnak, hogy az Európai Bizottsággal tárgyaljanak, és próbáljunk meg olyan megoldást találni, ami elfogadható Brüsszelnek és a határvédelmünk fenntarthatóságát is lehetővé teszi. Az unió bíróságának ítélete nagyon szűk mezsgyét hagy erre. A legjobb lenne, ha megtalálnák a megoldást. Amennyiben nem, akkor is mindenre van megoldás. A lényeg, hogy a magyar állampolgárokat megvédjük a migránsoktól, de nem biztos, hogy az osztrákokat és a németeket is meg tudjuk védeni. Mi nem akarjuk a migránsokat ráengedi az osztrákokra. Ha Brüsszel a déli határaink megnyitását akarja, akkor a migránsok Ausztria és Németország felé indulnak. Eddig semmilyen segítséget nem kapott Magyarország az uniótól a külső határvédelemre. Ha a bizottságnak az a célja, hogy Ausztria és Németország felé ezrek induljanak el, akkor nem állunk ezzel szemben.
 
Az uniós bírság összegének – napi 1 millió euróról beszélünk - van valami köze ahhoz, hogy a kormány augusztus 1-jétől megduplázta a NAV és a rendőrség által az autósokra kiszabható egyes büntetések díját?
 
Válasz: nincs semmi összefüggés. Megnéztük, hogy mikor emelkedtek utoljára. a közúti bírságok, és mivel régen, ezért aktuális lett. Képesek vagyunk arra, hogy ne a magyar adófizetők fizessék meg ezt az uniós bírságot. Volt egy különadó, amelyet egyébként nem tartottunk volna fent, ezt külföldiek fizetik, és ebből is ki lehet fizetni a bírságot.
 
Jövőre mintegy 40 milliárd eurónyi támogatásra számíthat Ukrajna a NATO-tagállamok részéről – értesült a szlovák közszolgálati hírügynökség. A magyar kormány büszke arra, hogy már tavaly a GDP védelemre fordított része a NATO kimutatása szerint elérte a 2%-ot. Miért kell egy NATO-n kívüli államot támogatni az adófizetők pénzéből? Továbbá, nem félő, hogy annyi légvédelmi rendszert küldenek Ukrajnának, hogy éppen a tagállamoknak, így nekünk kevesebb jut?
 
Válasz: mi azt mondjuk, hogy a NATO hibát követ el, ha bevonódik az orosz-ukrán háborúba. Sok NATO-országban vita van arról, hogy egyes országok képesek-e megvédeni magukat az eszközök átadása után, de Magyarország esetében ez nem áll fenn.
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) beszél, mellette Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (k) és Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. július 26-án. MTI/Máthé Zoltán
 
m.a.