Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A GAZDASÁGI SEMLEGESSÉG HOZZA EL A SIKERT

 
ORBÁN VIKTOR KÖTCSÉN: Magyarország egyszerre tud jóban lenni az amerikaiakkal, a kínaiakkal, a japánokkal, az arabokkal, meg az Európai Unióval. Az, hogy két ország egymással nincs jó viszonyban, nem zárja ki, hogy mindkettővel jóban legyünk. Magyarországnak az az érdeke, hogy a világgazdaság ne essen szét blokkokra.



A Polgári Magyarországért Alapítvány által évről évre szervezett kötcsei találkozó helyszínén szeptember 7-én Orbán Viktor azt mondta a sajtó munkatársainak: új világgazdaság jött létre az elmúlt időszakban, ehhez alkalmazkodni kell, és új gazdaságpolitikára van szükség.
 
GAZDASÁGPOLITIKA
 
Ennek az új gazdaságpolitikának a szíve közepe és lényege a gazdasági semlegesség. Meggyőződésem, hogy gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd.
Idén a magyar gazdasági növekedés Európa első harmadában van. Akkor leszek elégedett, ha a magyar növekedés Európában az első lesz. Három-öt százalék közti növekedést szeretnénk elérni, ez pedig nem lehetetlen a következő évben.
A reptér a nemzeti vagyonnak a visszavásárlása. A Vodafone megvásárlása pedig történelmi lépés, hogy Magyarországnak legyen magyar kézben lévő infokommunikációs, telekommunikációs, nagy nemzetközi erejű cége. Ezek mind fontos, szükséges lépések.
A mostani állapotunk jól mutatja, hogy időben megéreztük, hogy a blokkosodás helyett inkább egy egységes világgazdaság minden fontos szereplőjével ápolt jó kapcsolat adhat megoldást a magyar gazdaságnak.
 
PÁRTPOLITIKA

45 százalékot kaptunk az európai parlamenti választáson, ezzel listavezetők lettünk. Mi vagyunk Európa legerősebb politikai szervezete. Az utánunk következő legerősebb párt 30 százalékot szerzett. Hol írjam alá '26-ra ezt?
 
UNIÓS PÉNZEK
 
Ott van 12 milliárd a számlánkon. Arról beszélünk, hogy nincsenek EU-s pénzek, hogy a fészkes fenébe ne lennének? A 12 milliárd euró arra vár, hogy bevonjuk a magyar gazdaságba. Én meg arra várok, hogy a kiírt pályázatokat a magyar vállalkozók megvalósítsák, a költségvetés kifizesse, és mi utófinanszírozva azt megkapjuk. Tehát ma nem az a helyzet, hogy nincsen pénz, hanem ott van a pénz, csak nem tudjuk elég gyorsan bevonni. A hétéves uniós költségvetésnek a leggyorsabb forrásfelhasználó országa első vagy második helyen a 27-ből éppen Magyarország. Tehát óvatos lennék még a kritikával is. A 12 milliárd euró hosszú évekig ki fog még tartani.
 
via hirado.hu, vg.hu, mti.hu