Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter: addig tart a brutális kényszersorozás Kárpátalján, míg nem kerül sor tűzszünetre. 


SZERKESZTŐSÉGÜNK KÉRDÉSEI A SZEPTEMBER 12-EI KORMÁNYINFÓN, ÉS GULYÁS GERGELY MINISZTER VÁLASZAI:
 
1. A felvidéki Körkép véleménycikke szerint a két évnél hosszabb ideig felfüggesztett uniós forrásokat kivezetik a költségvetési előirányzatok közül. Ez mit jelent pontosan? Elvész ez a pénz számunkra?
 
Válasz: ez egy eléggé bonyolult mechanizmus, ami jelenleg szerencsére nem érint minket. Többször közöltük, hogy a nekünk járó uniós pénzeket minden jogi alap nélkül függesztették fel. A felfüggesztett pénzek egy részét felszabadították, azt várjuk, hogy a többivel is ezt tegyék.
 
Az megfelel a valóságnak, hogyha év végéig nem állapodik meg Brüsszel a kormánnyal elbukunk egy nagyobb összeget?
 
Válasz: ez igaz, de az nem, hogy mindent elveszítünk, amit Brüsszel felfüggesztett.
 
2. Németország ipartalanítása folyamatban van, ezt a Német Iparkamara jelentette be. Orbán Viktor pedig Európa versenyképességének növelését tűzte ki prioritásként. Nincs ebben alapvető ellentmondás? Hiába szeretnénk mi ezt, ha a német vezetők olyan vak néniként viselkednek, aki nem akar átmenni a túloldalra, hiába is akarjuk mi átkísérni?
 
Válasz: nincs befolyásuk a németországi gazdasági és politikai folyamatokra. Józan ésszel nem lehet felfogni a német ipartalanítási politikát. Mi szívesen fogadjuk a német gyárakat Magyarországon, ha ott a zöldítés miatt csődközelbe kerültek, ráadásul itt kedvezőbb az adózás.
 
3. Kárpátalján megint agyonvertek egy férfit a kényszersorozás alatt az egyik toborzóközpontban. Mit tud tenni a magyar kormány, akivel az ukrán miniszterelnök szerint gyakorlatias párbeszédet folytatnak, hogy ilyen eset ne forduljon elő? Mert a globalista politikusok, pártok, az Amnesty és társai ilyenkor hallgatnak.
 
Válasz: amíg nincs meg az azonnali tűzszünet, majd nem kerül sor béketárgyalásokra naponta ezrek halnak meg, ukránok, oroszok, és tovább tart a brutális kényszersorozás Kárpátalján is. Magyarország ezért is van a béke pártján.
 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. szeptember 12-én. Fotó: mti.hu
 
m.a.
(2024.09.12.)