Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ EGÉSZ EURÓPAI BIZOTTSÁG EGY POLITIKAI KUPLERÁJ

HA A NYUGATI VEZETŐK AZT MONDJÁK, HOGY A HATÁROKAT MEG KELL VÉDENI, AKKOR NE BÜNTESSÉK MEG AZOKAT, AKIK MEG IS VÉDIK!

A világ egyre inkább blokkosodik, a felek nemzetbiztonsági kockázatként tekintenek egymásra, a migránskérdés még nincs megoldva, ilyen körülmények között kell semlegesnek maradni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerpember 13-án.

GAZDASÁG

Érdemes megbarátkozni a gazdasági semlegesség fogalmával. Mario Draghi minapi jelentése szerint nagy baj a gazdasággal. Amit mi Magyarországon világrendszerváltásnak nevezünk, Ázsia felemelkedése, a vele való verseny kihívása Draghi szerint is létezik. Erre a helyzetre kétfajta módon lehet reagálni: vagy benevezünk erre a versenyre, vagy diszkvalifikáljuk az ellenfelet. Ez utóbbi blokkosodást jelent, azt, hogy lezárjuk a határokat, nem engedjük be a riválist. Az EU a blokkosodás felé hajlik a védővámokkal, Magyarország számára viszont ez tragédia lenne. A blokkosodással a perifériára szorulnánk, ezért Magyarországnak versenyeznie kell. Magyarországnak az a jó, ha a világgazdaság egységes, ha versenyezünk, ha feljavítjuk a teljesítményünket. Ezt mondja a Draghi-jelentés is. Nem szabad, hogy bezárjanak bennünket Keletre vagy Nyugatra, fenn kell tartani a nyitottságot, a versenyt mindkét fél felé.

Mindenki szeretné itthon, ha többet keresne, a bérnövekedés kívánatos dolog, de ha nem észszerűen történik, akkor kiderülhet, hogy ezt a megemelt bért a vállalkozók nem tudják kitermelni. Ezért az a legjobb, ha a bérekről azok döntenek, akik csinálják: a munkavállalók és a munkaadók megállapodására van szükség. A jó az, ha megállapodnak, néha ez nem sikerül. A legjobb, ha előre két-három évre is megállapodnak. Ilyenkor a kormány dolga a megállapodás kihirdetése, de a kitárgyalást a feleknek kell intézni.

HÁBORÚ UKRAJNÁBAN

Nekünk a békemisszióval azt kellett elindítani, hogy végre Nyugat-Európa is elkezdjen gondolkodni a békéről. Az európai vezetőket ki kell mozdítani a háborúpárti álláspontról, ki kell őket mozdítani a lövészárkokból, mert ennek a háborúnak nincs harctéri megoldása. Ezért kell fegyverszüneti megoldásokat keresni. A békemisszió nélkül ez a vita el sem indult volna. Most egyre több országról derül ki, hogy szívesen csatlakozna a béketáborhoz. Ilyen például a német kancellár. Van még a tarsolyomban meglepő lépés a békemisszióval kapcsolatban.

MIGRÁCIÓ

A nyugati országok bevándorlóországokká váltak, Magyarország nem. Mára már szitokszóvá vált a határvédelem. Németország viszont végre felébredt, úgyhogy üdvözlöm a klubban Scholz kancellárt. Már csak azt kell elérni, hogy az EU-ban ne büntessék azt, aki megvédi a határait. Az egész európai bizottság, európai jogszabály egy kupleráj, egy káosz. Ki kell fizetni nekünk azt, amibe a határvédelem kerül, nem büntetni, hanem jutalmazni kell bennünket.


A MINISZTERELNÖKI RÁDIÓINTERJÚT IDE KATTINTVA HALLGATHATJÁK MEG.