Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SZEPTEMBER 29-ÉN, SZENT MIHÁLY NAPJÁN VÁLASZT AUSZTRIA

Az Osztrák Köztársaság történelmi szavazás elé néz, vasárnap 6.3 millió választópolgárt várnak az urnák elé. Ha az osztrákok figyelnek a pénztárcájukra, akkor a Szabadságpártot választják, ugyanis Herbert Kickl pártelnök személye a garancia arra, hogy nyugati szomszédunk nem válik le teljes mértékben az orosz gázról, így biztosítja a megfizethető és biztonságos energiaellátást.

Vasárnap parlamenti választásokat tartanak Ausztriában, a soron következő kormánynak pedig egyik kulcsfeladata az ország gázellátásának hosszú távú biztosítása. De nem mindegy, milyen áron.
 
Az osztrák zöldek sürgetik az áttérést a drágább alternatív megoldásokra, gázvételezésekre, és ebben pedig partnerük Karl Nehammer osztrák kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) is. Júliusban Ausztria gázimportjának 83 százaléka Oroszországból származott és Brüsszel akaratát teljesítve ennek akar véget vetni Nehammer.
 
Ahogy arról a Neue Freie Zeitung is beszámolt, Herbert Kickl szabadságpárti (FPÖ) elnök szerint tűrhetetlen, hogy a tagállamok csordaszellemet követve alávessék magukat az EU elképzeléseinek. Józanságot követel az orosz földgáztól való függetlenség hangoztatásával kapcsolatban, számára a nemzet érdeke az első.
Az FPÖ képviselői nem győzik hangsúlyozni, hogy az osztrák ipart évek óta halálra kínozzák a bürokratikus és átgondolatlan klímavédelmi követelményekkel, és a múltban csakis az olcsó energia mentette meg az országot.
 
A közvélemény-kutatások előrejelzései szerint az első helyet az Osztrák Szabadságpárt szerezheti meg a voksok 27–29%-ával, maga mögé utasítva a Karl Nehammer kancellár vezette Osztrák Néppártot 25-26%-kal. Harmadik helyen állnak a szociáldemokraták a szavazatok 20%-ával. A parlamentbe bejuthat az Új Ausztria és Liberális Fórum (NEOS) (10%) és a jelenlegi kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Zöld Párt (7%) is. A számok szerint az FPÖ nem szerez teljes többséget a 183 fős parlamenti alsóházában, ezért a kormányalakításról tárgyalnia kell.
 
Vasárnap a szavazóhelyiségek közép-európai idő szerint délután 5 órakor bezárnak, és ezt követően megbízható előrejelzéseket tesznek közzé. A nem hivatalos eredmény éjfélig kiderül, ahogy az is, hogy marad-e a jólét Ausztriában, vagy nagy árat fizetnek a sógorok.
 
Fotó forrása: FPÖ közösségi oldala.
Fotón a Szabadságpárt szeptember 7-ei kampányrendezvénye, középen: Herbert Kickl
 
szerk.