Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


KÉSZ A TERV A HÁBORÚ BEFEJEZÉSÉRE

Donald Trump a Reuters egyik legutóbb frissített cikkének beszámolója szerint szoros versenyben áll Kamala Harrissal az elnökségért folytatott versenyben. Míg korábban folyton Harris megelőlegezett sikeréről szónokoltak, most mintha elbizonytalanodtak volna. Vajon minek tulajdonítható a választások előtt bő egy hónappal a változásjelentés?
 
Talán annak, hogy az ifj. Robert F Kennedy mintegy 4%-nyi szavazótáborának döntő többségét Trump elnök maga mögött tudhatja. Ugyebár a hatvan évvel ezelőtt meggyilkolt amerikai elnök, John F Kennedy unokaöccse Robert úgy szállt ki az elnökjelöltségért folyó versenyből, hogy szavazóinak támogatásáról Donald Trumpot biztosította. Ez önmagában is komoly fejfájást okozhat Harris stábjának. Mert ez a tény, normál helyzetben, akár el is dönthetné a versenyt.
 
Most, a kampány jelenlegi állása szerint, ha már a jelentősen a demokraták felé lejtő sajtóban is az jelenik meg, hogy az amerikai elnökjelöltségért küzdők párharcában egyenlők az esélyek, akkor azt biztosra vehetjük, hogy Donald Trump népszerűbb az amerikai nép körében, mint Kamala Harris. Olybá tűnik, ha a Trump ellen dolgozó sajtó hírei a valóságot tükröznék, akkor nem lehetne megkérdőjelezni a novemberi választások végeredményét. Így azonban az a helyzet, hogy a meglehetősen furcsa amerikai szavazási és szavazatszámlálási módszerek mellett, bármilyen végeredmény megrajzolható, ahogyan a legutóbbi választáson is történt.
 
Mint köztudott a meggyilkolt elnök unokaöccse korábban demokrata párti volt. Csakhogy otthagyta őket, mert azt tapasztalta, hogy a demokraták korábbi értékei fellelhetetlenek a mai Demokrata Pártban. Így nagyon kellemetlen is lehet Harrisék számára, hogy egy belső körökben jártas jelölt beszél ki közülük.
Ifj. Robert Kennedy attól tart, hogy a demokraták jelöltjének győzelme esetén az ukrajnai háborút szerinte kiprovokáló csoport teljesen maga alá gyűrné Amerikát, amely máig is már rettenetes gazdasági, erkölcsi és társadalmi veszteségeket szenvedett el és gyakorlatilag a Big Pharma, a Big Tech és a Big Money Amerikájává züllött. Ez a hatalmi csoport háborút folytat Ukrajnában. Háborúzik Amerikában a saját gyermekeik ellen, a szólás és sajtószabadság ellen. Ennek a hatalmi csoportnak a vezetése alatt már a valamikori demokratikus értékek is veszélybe kerültek, ezért otthagyta őket. S ezzel egyidőben Trump elnök támogatására szólította fel híveit.
 
Megjegyzem, Amerikán kívül jól járna mindenki Trump győzelmével, aki a békét óhajtja, ugyanis J. D. Vance ohioi szenátor, aki alelnökként vonulna be a Fehér Házba, már bizonyította: nem beszélt a levegőbe Trump, amikor a háború haladéktalan befejezését ígérte. Vance ugyanis részletesen kifejtette, milyen tervvel rekesztené be az Ukrajna és Oroszország területén folyó hadműveleteket, s teremtené meg a békét.
 
Papolczy Gizella