Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


ELSÖPRŐ GYŐZELEM

 
Nem váratlan a Herbert Klick által vezetett Szabadságpárt megkérdőjelezhetetlen győzelme, de jólesik. Annál is inkább, mivel a Patrióták frakciójának tagja a párt. A BBC sajnos elvesztette a józan ítélőképességét. Hitlerezéssel, nácizással vetette el a sulykot. Undorító dolog ez!

 
A szavazatok 77 százalékának megszámlálása után az FPÖ 29,2 százalékon áll, majd a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) 26,2 százalékkal, míg az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) a harmadik 21 százalékkal a Standardon közölt adatok alapján. 78,5 százalékos részvétel mellett nagyot buktak, de bekerülnek még a Zöldek 8.3 százalékkal, ám a Kommunista Pártnak (2,4%) és a Sörpártnak (2,1%) erre semmi esélye.
 
Mindez 57 parlamenti mandátumot jelent az FPÖ-nek, 52-t az ÖVP-nek, 41-et az SPÖ-nek, 17-et a Neosnak és 16-ot a Zöldeknek az ORF számításai szerint.
 
 „Az osztrákok történelmet írtak” – mondta Michael Schnedlitz, a szabadságpártiak főtitkára az ORF-nek nyilatkozva és köszönetet mondott a választópolgároknak, egyben pedig Kickl pártelnöknek, akit az utóbbi évek megújhodásának hajtóerejeként méltatott.
 
A fekete–zöld koalíció a falhoz szorította ezt az országot. Herbert Kicklnek egyszerűen a legjobb ajánlata volt – indokolta pártja eredményét a főtitkár.
 
Herbert Kickl közösségi oldalán megköszönte a választók optimizmusát, bátorságát és bizalmát.
 
Forrás: Der Standard, Euronews, ORF