Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


VOLT ITT MÁR OSTOBA, KEGYETLEN ÉS FELELŐTLEN EURÓPAI NAGYPOLITIKA

Igaza van Orbánnak? Kétségtelenül. Lehet más az utunk? Nem, nem, soha!


A magyar célokon egyszerűen nem lehet változtatni. Ezért minden magyar korszak és nemzedék annyit ér, amennyire hű marad az árpádi és Szent István-i örökséghez. Bajcsy-Zsilinszky Endre mondatai örökérvényűek.
 
Itt nincsen semmi pardon, semmi de. Epévé változzék a víz, mit lenyelek, ha téged elfelejtelek. Így szólt Dsida Jenő. A mélyérzésű magyar szerzők idézeteivel arra akarok emlékeztetni, hogy volt itt már ostoba, konok, kegyetlen és felelőtlen európai nagypolitika. Nekünk nem tudnak újat mutatni, de az mégis bicskanyitogató, hogy száz éven belül kétszer is olyan választásra kényszerítsenek bennünket, amely természetesen nem választás, ha az az ajánlat, hogy legyen Magyarország előbb öngyilkos, azért, hogy elkerülje a halált. Apponyi grófot idéztem, Trianon kapcsán. Azóta eltelt száz év, s a mostani magyar kormánynak megint azt ajánlják, hogy legyen előbb öngyilkos azért, hogy elkerülje a halálát?
 
Ne nézzenek már hülyének bennünket, látjuk, hogy a Willkommenskulturt a 80 milliós Németország is megsínylette, nem nehéz elképzelni, mit idézne elő Magyarországon, mivé lennénk itt kevesebben mint tízmillióan, ha a kormány szó nélkül hagyná, hogy ránk borítsák  a fiatal férfiakból álló migránsok tömegét.
Ha pedig ellenkezünk, akkor megfosztanak bennünket, jogtalanul, a nekünk törvényesen járó pénzektől?
 
Ez gengsztertempó!
 
Orbán nem elvi, hanem gyakorlati fellépést ígér, kutyaharapást, szőrivel! Az uniós elv ellen hadakozik minden erejével, amely kötelezően előírja a migránsok befogadását. Figyelmezteti Brüsszel főpolgármesterét: készüljön, mert busszal fogja egyenesen a város főterére szállítani a ránk szabadított migránsokat!
Igaza van Orbánnak?
Kétségtelenül.
Lehet más az utunk?
Nem, nem, soha!
 
Hogy Trianon előfordulhatott, az önmagában véve végtelenül tragikus, egyedülállóan aljas tett volt.
 
És most újra ezt kell megélnünk?
 
Ebbe nem törődhetünk bele!
 
A tönkretételünk ellen minden eszköz bevetése megengedett, sőt kötelező. Pláne manapság, amikor már mégsem olyan reménytelen a helyzetünk, mint annakidején, amikor fenti megállapítások születtek: mert nem vagyunk már egyszál magunkban egyedül. Mozgolódnak már a németek is. Szomszédaink közül pedig a cseh, az osztrák, korábban az olasz választók jelentős hányada bizonyította a legutóbbi választások alkalmával: tetszik nekik a „magyar út”, járhatónak tartják, egyetértenek vele. Nem igaz, hogy a Duna menti népek ne tudnának és ne akarnának együttműködni akár a háború, akár a migráció megfékezése érdekében, vagy Európa totális gazdasági hidegháborúba merevedésének megakadályozása érdekében, ha hagynák őket. De nem hagyják! Betámadták, politikailag ellehetetlenítették, majd leváltották azokat a kormányokat, amelyek ellenálltak.
 
Lám, mégiscsak felülkerekedett az osztrákokban is, a csehekben is, az olaszokban is az élni akarás. A felismerés megszületett: a jelenlegi európai vezetők rövidlátása Európa népei számára végzetessé válhat. Alapvető változtatás nélkül, az önérdek védelme nélkül még Macron francia elnök is az Unió pár éven belüli szétesését jövendöli.
 
Papolczy Gizella